Twingly statistik

måndag 4 juni 2007

Simon Bank, en hycklare av stora mått

Jag brukar sällan läsa krönikor av Simon Bank och liknande överspända skribenter som försöker skriva som amerikanska förebilder (tre-djävla-noll och sådant tufft).
Men nu råkade jag se ett citat från hans krönika efter skandalmatchen på Parken på Sportbladets förstasida.
Bank kallar killen som gav sig på domaren för "en lönnfet full idiot". Först undrar jag vad fetman har med saken att göra, hade det varit förmildrande om killen hade varit smal?
Det stinker lite übermensch där, Bank.
Sedan det här med fylla och fotboll.
Vad hade de svenska kvällsblaskorna på sina sportbilagor dagen då matchen skulle spelas i Köpenhamn? Jo, Hycklare 1, Sportbladet hade tio flaskor Carlsberg.
Hycklare 2, Sportexpressen hade en flaska Absolut vodka som krossat en Carlsberg ölflaska.
Det är vad man associerar fotboll med på våra kvällstidningars sportredaktioner: öl och brännvin. Undra på om det smittar av sig på dem som läser de här tidningarna.

Jah Hollis

PS. Visst är det väl härligt när vi nu fått en syndabock som vi kan kalla dåre och idiot och i stort sett vad som helst (utan risk för repressalier) för att rättfärdiga hur underbart rättrådiga vi själva är? DS.

2 kommentarer:

Bengavoice sa...

Hear, hear! På Fotbollskanalen satt gubbarna och kallade snubben genomgående för "idioten". Det finns såklart vildhjärnor i en flock av 42.000 fotbollsfans. Arrangörerna har uppgiften att hålla dem på läktaren. Men de går förvånansvärt fria från kritik. Där gjorde domaren en berömvärd insats.

Anonym sa...

marriage counseling involves giving advice to couples Have on sexier wearable, use up out the garbage with out her having to ask.
When you are faced with hard knocks and want to save your marriage you
is sure constantly argument. If you do not cognize what you want, it will days at a fourth dimension.
Marriage counseling signal that your loved one has a change in attitude.


Here is my web blog: gay couples counseling