Twingly statistik

tisdag 19 juni 2007

Någon som vill rekommendera John Mayer?

Snart dags att gå hem till övernattningskvarten. Sedan är det en jobbdag kvar till en något längre ledighet än normalt. Ett gammalt Simpsons-avsnitt går på burken, det där Homer & familj får George (den äldre och före detta presidenten) och Barbara Bush som grannar i Springfield.
Faktiskt ett höjdaravsnitt som jag sett tidgare. Flera kändisar dyker upp.
Nyss var det Jay Leno som hade gitarristen och sångaren John Mayer som gäsp, förlåt, gäst ska det ju vara. John Mayer lär ha sålt miljoner plattor, men efter att jag hört en låt har jag svårt att förstå varför.
En hygglig gitarrist och sångare som gjorde det många, många gjort före honom. Men han är ung, såg bra ut och verkade locka många unga tjejer till Lenos utomhusscen.
Och visst, det var ingen fjantpop han spelade, men originellt?
Knappast.
Får mig att tänka på andra sådana amerikanska musikfenomen som Spin Doctors, Hootie & The Blowfish, Phish och andra som blommar upp, säljer miljoner skivor och sedan faller undan i skuggan.
Någon som har lust att rekommendera att jag lyssnar på en hel platta med John Mayer?

Jah Hollis

9 kommentarer:

Anonym sa...

Inte JM, kanske, som jag inte ens hört talas om.
Däremot Spin Doctors Pocket Full Of Kryptonite som är en höjdare. Vansinnigt sväng.
Och ja, synd det inte blev mer...
Concrete Kid

Jah Hollis sa...

Jag vet att du har en svag punkt för dom, min vän. Men varför blev det inte mer, det är frågan.

Anonym sa...

Jag rekommenderar att du lyssnar på samtliga album eftersom John Mayer är så vansinnigt bra! Nu vet ju inte jag vilken låt du hörde, men han har vunnit flera grammys, för bl a bästa album och för bästa låt ("Daughters"). Jag lovar dig att du tycker John Mayer är bra om du bara ger dig själv tid att lyssna på honom.

Jah Hollis sa...

Kan den ha hetat Vultures?
Jag lyssnade inte så uppmärksamt, men man kanske skulle ge honom en chans.

Anonym sa...

Jag kan verkligen rekomendera john mayer om du är ett stort gitarrfreak eller bara gillar soft musik.Börja lyssna på de senaste plattorn, room for squares, heavier things och continuum. Jobba dig sedan vidare med det lite mera osläppta materialet, finns en hel del guldbitar där ;)

Fick dessutom chansen att se honom live i london förra året. så kan rekomendera liveDVDn any given thursday också. Man får en helt annat perspektiv på hans musik när man hör honom live.

hör av dig om du vill veta nått mera - lindabarna@hotmail.com

Jah Hollis sa...

Ännu en som rekommenderar John Mayer, och jag förstår att han måste ha en del fans i Sverige även om han inte är jättestor här. Jag tackar än en gång för tips och ska ge killen en chans.

Anonym sa...

John Mayers bästa låtar: slowdancing in a burning room, only heart, stop this train, i don't trust myself (finns mängder av bra låtar dock!)

Anonym sa...

John Mayer är sanslös! Jag har ingen aning hur vidare stor han är i Sverige, men själv så är han en stor favorit. Gör dig själv en tjänst och gå och köp hans senaste "Continuum" :)

Cornflower sa...

JOHN MAYER ÄR BÄST!!!!