Twingly statistik

tisdag 26 juni 2007

Det var värmebölja redan i går i Malmö

Jag läste, att efter det pågående regnandet ska den omskrivna värmeböljan över delar av södra Europa tydligen ta sig upp mot våra trakter. Det blir väl lagom till det är dags för mig att börja jobba igen kan man tänka.
Men seriöst, när man läser om denna kommande värmebölja ska det för vår del handla om temperaturer på 20-23 grader. Det låter mer som normalt svenskt sommarväder än som en värmebölja.
Och redan i går, måndag, hade vi i så fall värmebölja i Malmö. För runt middagstid, innan det började regna, var det över 20-strecket här.
Jag hoppas i alla fall för min egen, och troligen för många andras, del att vi inte ska drabbas av en riktigt värmebölja. Dödliga temperaturer är det väl inte någon som längtar efter hoppas jag.

Jah Hollis

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läste igår i SVD och Aftonbladet om den förväntade värmeböljan och förvånades också över att en temperatur på 20-25 gr räknas som värmebölja!!

Min dotter på Sicilien rapporterar över 40 gr, det kan man kalla värmebölja!

Ingrid

Jah Hollis sa...

När man talar om temperaturer på 40 grader låter det för mig omänskligt. Det är högre än den normala kroppstemperaturen och jag fattar inte hur man kan fungera i sådan värme.

Ankan sa...

Jag tycker förvisso mycket om sol och värme. Men den sydeuropeiska hettan som nu är känns lite väl. Runt 30-35 kan det få vara. Eller iaf. 25+.

Anonym sa...

Här i Maryland, USA, är det just nu (tio i sju på kvällen) 32 grader varmt... puh.

Jah Hollis sa...

Det hänger ju på vilken typ av värme det är också. Hög värme och hög luftfuktighet är inte min grej, men torr högtrycksvärme och molnfri himmel känns bättre.

X-mas: Har ni luftkonditionering?