Twingly statistik

fredag 12 november 2010

John Hiatt: Nu bättre än någonsin förrAmerikanske sångaren, musikern och låtskrivaren extraordinaire, John Hiatt, gästade Malmö och KB på torsdagskvällen och gav oss ännu en minnesvärd afton i den lokalen.
Själv hade jag nästan tappat bort honom lite i den stora musikfloden, men eftersom vännen BV hade fått en biljett till konserten (på min rekommendation, faktiskt), skaffade jag en biljett och hakade på.

KB var oväntat välfyllt och Hiatt berättade att han, efter flera spelningar där genom åren, kommit att känna sig hemma där med klubbens speciella inredningsdetaljer.
Men inledningen till konserten blev oväntat tillbakalutad och lågmäld och jag fruktade ett tag att det skulle kunna bli en besvikelse.
Men allteftersom John Hiatt och hans suveräna band (var hittar musiker som han dessa fantastiska band att spela med?) börjar gräva sig ner i mannens stora arkiv av suveräna låtar accelererar det för att på slutet bli närmast extatiskt.
Jag har sett John Hiatt förr, men frågan är om han någonsin varit så bra som nu.
Två recensioner har jag hittat från detta Sverigebesöket, båda välvilliga om än inte några superhyllningar.
Antingen är recensenterna lite för ljumma, eller så var John Hiatt så mycket bättre när han äntligen kom till Malmö och "hemmapubliken" på KB.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Bengavoice sa...

Jag skriver under på ovanstående. Och så vill jag veta var du köpt din 3D-kamera. Den undre bilden får psykedeliska djupeffekter på min skärm.

Anni sa...

Har en vän som såg honom i Stockholm och sa att ljudet tyvärr var uruselt.

BeA Nilsson sa...

Jag var i Göteborg och jag måste hålla med om att ljudteknikern hade missat grejen.
Ja ! Hiatt hade med sig en bra gitarrist.
Nej ! Man kväver inte Hiatts röst med den gitarren.
För övrigt....
Mannen är magisk.
http://www.gp.se/kulturnoje/1.77535-john-hiatt
Det tyckte en del recensenter också

Jah Hollis sa...

Jag antar att ni hade osis i GBG och Stockholm då. I Malmö lät det finfint när de väl rattat in soundet vid mixerbordet. På KB kan de sin Hiatt.

BV: Den översta bilden ser mer ut att kunna funka i 3D, tycker jag. Jag tog på mig glasögonen från Avatar, kollade och ut hoppade John Hiatt och sjöng Slow Turning. Nja...nästan. :-)