Twingly statistik

söndag 10 februari 2008

Biskopen trampade ordentligt i klaveret

Ärkebiskopen av Canterburys, Rowan Williams, uttalande om att man kanske skulle kunna tänka sig en del av de muslimska sharialagarna inlemmade i det brittiska rättssystemet var visst ingen succé.
Nu får han på skallen både av folk från den anglikanska kyrkan som han är överhuvud för och från muslimer i England som tycker hela idén är befängd. Själv är han "shocked and stunned" för att tala med The Rutles ord.
Själv tycker jag alla influenser från vilka religioner det än månde vara ska hållas utanför lagstiftningen. Det är nog lugnast så för oss alla, troende som icke-troende.
Jag hade tänkt skriva något om att "ger man dom ett finger, så tar dom hela handen…".
Men det får väl vara.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Ankan sa...

Religon? Va ä dä?

Jah Hollis sa...

Ja, man kan undra.
Det verkar inte vara något för den som vill ha lite kul i livet. ;-)

Anonym sa...

Tje, ett bra exempel på hur klok biskopen är tillhandahåller IKEA:

http://www.familjelycka.se/ShowThread.asp?ThreadId=7517&Page=2

Ikea meddelade idag att de byter ut sina köttbullar mot Çevapçiçi gjort på halalslaktat kött för att anpassa sig mot den invandrarkundkrets som har ökat ravinartat senaste tiden, så nu är köttbullseran slut på Ikea och en ny tar över.

----
Fast skillnaden på halalslakt och vanlig slakt är ju hårfin numera. Åtminstone i Sverige där man gått med på att bedöva djuren innan man avblodar. Dvs som vanlig slakt fast djuren ska visst vara vända åt nå't visst väderstreck (mot Mekka?).