Twingly statistik

lördag 2 februari 2008

Om ljuset, Johnny Cash och centertöntar

Klockan har med marginal passerat fem på eftermiddagen, och fortfarande är det inte riktigt kolmörkt ute. Det har förvisso betydelse att det har varit en klar och solig dag här i Malmö, men nu märker man tydligt att vintermörkret viker. Och jag tror att det är en vetskap och känsla de flesta av oss njuter av.
Själv är jag bortbjuden ikväll: det handlar om att umgås med goda vänner (stora delar av quizlaget), äta och dricka och att spela ett spel jag själv varit med om att ge bort i födelsedagspresent.
Det bör ju bidra till att få upp humöret ytterligare ett snäpp.

• I dag har jag dessutom lyckats ta mig igenom de sista bonussidorna (efter själva ståryn var det långa diskografier och annat smått och gott) i boken Hello Sweden, I´m Johnny Cash, som handlar mest just om Johnny Cashs ganska många besök i Sverige (lite synd att jag själv aldrig tog tillfället att se honom).
Boken är skriven av Expressenjournalisten Börje Lundberg och Lasse Lindfors, en helt vanlig Norrköpingskille som lyckades bli god vän med The Man in Black och bland annat hälsade på familjen Cash-Carter i USA, och hade dem på besök och middag hos sin familj i villan i Åby.
Därför känns det lite märkligt att man aldrig riktigt kommer Johnny Cash inpå livet i boken. Och trots att det finns många bilder på Johnny Cash och Lasse Lindfors tillsammans känns det märkligt att den svenska vännen på vartenda foto ser ut som om han sålt smöret och tappat pengarna.
Roligt är dock till exempel avsnittet om hur Johnny Cash spelade in en liveskiva på den svenska Österåkeranstalten.
Och om hur det kom sig att Bob Dylan en gång spelade in musik tillsammans med Johnny Cash.

• Så till en kille som jag inte blir klok på om han verkligen är totalnaiv, eller om det bara är som han låtsas.
Jag är inte elak eller agerar nätmobbare, men den här nyheten om att hyrorna i attraktiva storstadsområden kan komma att chockhöjas för att man ska få bort bostadsköerna i de områdena, tycker Centerns ungdomsförbunds ordförande Magnus Andersson är "positiva tongångar".
Det skriver han i alla fall på sin blogg.
Aldrig hört talas om bostadssegregation, Mange?
Man kan ju alltid hoppas, att med sådant folk i ledande positioner, kommer Centern att raderas bort ur riksdagen vid nästa val.
Jag glömmer aldrig då Centern vid ett val försvann ur Stockholms stadshus och deras talesman ändå tyckte att de gjort "ett rätt bra val".
Kanske inte att undra på att somliga förväxlar Centerstämman med Tosia bonnadan.

Jah Hollis

PS. Glömde att notera att det är Mats Odell som är arkitekt bakom förslaget om hyreshöjningarna. Inte speciellt förvånande. DS.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi lirade på kåken en gång - typ -80.
Alla våra 50-wattare stod på max tills plitarna stack till kaffet (ca 5 min).
Sen drog vi vår repertoaaaar, snuggorna kom fram bland publiken och allt var fridens.
Bandkompisarna som varit med förr hade ett "fribrev" att hänga opp i hallen. Jag fick inget vid detta tillfälle. Jag har alltså inget.
Undrar om det funkat..?
Concrete Kid

Jah Hollis sa...

Jag tvivlar.
Den där så kallade kåkfarar(tjyva)hedern är nog rätt passé i dag.
www.svenskmaffia.se/

Bengavoice sa...

Jag länsar aldrig en villa eller lägenhet om det hänger ett fribrev i hallen.