Twingly statistik

fredag 1 februari 2008

Tjena mors Sverige, Ekdal var namnet

Eftersom jag hört så mycket gott om nyhetsmagasinet (tidningen) Fokus knep jag ett exemplar när jag stod och väntade på att få betala på Konsum i går. Jag har inte gett mig in på någon djupläsning än, men Fokus ger ett gediget och seriöst, men inte trist-tungt, intryck.
Längre reportage blandas med sidor med kort-korta saker, typ listor och citat och liknande man hämtat från populärmagasinsvärlden. Och det tycker jag bara gör en tidning roligare.
Annonser hade man också, om än inte i överflöd. Dock räknade jag till 13 helsidesannonser, varav fyra var för medieföretag: två för en webbsajt och två för tv-kanaler av det slag som jag aldrig haft tillfälle att kolla in.
På den ena helsidan, som var för Axess TV bickade en allvarlig, ja han såg nästan så där hård ut som seriösa (manliga) journalister gör, mot mig.
Ekdal på Axess TV stod det under. Tydligen hade mannen på bilden inget förnamn, eller så ska han vara så känd att man inte ska behöva veta vad han heter i förnamn.
Nu har jag mina aningar om vem denne Ekdal är, även om jag inte finner hans tuffa uppsyn bekant.
Jag tycker ändå att annonsen är ett typexempel på överskattning av ett Stockholmsbaserat medienamn.
Vill man ha några som tittar på hans program, några fler av de säkert minst 95 procent av svenska folket som inte kan placera hans nuna eller nöjer sig med ett efternamn, får man nog försöka förklara lite närmare vem karl’n är.
För någon kändis är han sannerligen inte, om nu någon på Axess trodde det.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

7 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Han kanske ville odla Ekdal som artistnamn? Därav avsaknaden av förnamn i så fall.

Jah Hollis sa...

Han kunde ju slå sig ihop med Ekdal på TV4 (som ju redan haft ett program kallad Ekdal) och så blir dom dubbelparet Ekdal & Ekdal.

Anonym sa...

Hade ingen aaaaning om vem karln är.
När jag söker på honom ser jag att han är en av världens sexigaste män och att han roar sig med att skriva om hur man ska tjäna en miljon...
Har fortfarande ingen aaaning om vem karln är. Bryr mig nada.
Däremot..
Bomba ArslessTV!
Concrete Kid

Jah Hollis sa...

Ekdal är, tror jag i alla fall, Niklas Ekdal som är chef på DN:s ledarredaktion. Ur ett stockholmskt medieperspektiv är man då gigantiskt megakänd.
Att det är väldig få människor som faktiskt läser ledare, och få utanför mediekretsar som känner igen Niklas Ekdal (trots att han tydligen är en sexbomb :-P) ingår nog inte i den tankevärlden.

Anonym sa...

WOW!!
Han ser ju ut som jag!
Manlig käklinje. 15 kg övervikt. Orakad. No slips (jfr cravat). Taskig världsuppfattning. Intellektuell gigant. Försvarare av de svaga. Very sexy!!
CK

Anonym sa...

Dessutom..
Väldigt få som kollar ArslessTV!
CK

Jah Hollis sa...

Jag vet inte om det är som "försvarare av de svaga" som DN:s ledarredaktion är mest känd.

Jag har aldrig, vad jag vet, sett något på Axess TV. Och det blir ju inte enklare av att jag inte har tv.