Twingly statistik

måndag 18 februari 2008

Jag vill sitta under korkeken...och blogga?


Jaha då är det åter måndag eftermiddag och det är obönhörligen dags att sätta sig i bilen och dra till jobbet igen, efter ett ganska långt uppehåll.
Jag ska ärligt säga att jag svårt att känna någon entusiasm. Hade någon sagt till mig: Du får vara ledig hela den här veckan också utan att det ska kosta dig ett öre, hade jag tackat och tagit emot.
Jag skulle kunna sitta under korkeken och...kanske blogga lite.
Är det inte så att många av oss känner någon slags hatkärlek till jobbet? Att vi ser det som ett måste och att det då gäller att ha ett jobb man i alla fall trivs med något så när?
Men jag är professionell.
Om cirka tio minuter kommer jag att vara på väg ut från Malmö, och väl på jobbet kommer jag att göra mitt bästa. Det är väl ingen som vill göra ett dåligt jobb, även om man inte är så där entusiastisk inför det?
Nej, man uppbådar de krafter och den kunskap man har.
Men det kommer också att kännas skönt när jag får sätta mig i bilen och dra hemåt igen i natt.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Ankan sa...

Själva syftet med att arbeta är att kunna vara ledig...

;D

Bengavoice sa...

Hollis, du slår mig med häpnad! Skulle du verkligen välja att vara ledig med full lön i stället för att jobba?
Om Luther hade levt hade han vänt sig i sin grav.

Jah Hollis sa...

A: Det hade jag inte en aaaaning om! :-)

BV: Ja, tänka sig. Det skulle jag, mer än gärna. Luther, Plutter, vem är det?

Anonym sa...

Jag har alltid tyckt att det varit roligt att jobba och har haft lite olika sysselsättningar, men nu har jag äntligen hittat helt rätt - pensionär - vilken underbar tillvaro!

Inte sitter jag väl direkt under någon korkek, men att sitta vid datorn och pyssla med hemsidan, blogga, surfa runt bland nätvänner och läsa andras trevliga blogginlägg och rå sin tid - det är perfekt!

Jag slipper gå upp kl 5.30 så jag kan sitta här precis så länge jag vill!
/Ingrid

Jah Hollis sa...

Ingrid: Härligt att höra att du trivs med pensionärstillvaron. Och det märks verkligen att du trivs med din blogg och din hemsida. Det är mycket jobb nerlagt på den och du verkar ha hämtat in kunskap om IT vilket kanske många om du ursäktar uttrycket "äldre" drar sig för att göra.