Twingly statistik

torsdag 21 februari 2008

Tänk om hon hade kört ihjäl någon...

Många, inklusive jag själv, har upprörts över fallet med kvinnan som togs in i ett förhörsrum på en polisstation i USA och sedan fördes ut på bår, svårt skadad. Ingen tror väl något annat än att vi har ett solklart fall av polisbrutalitet här.
Bevis saknas eftersom videokameran som används för att spela in polisens förhör stängdes av medan misshandeln ska ha pågått.
Någon bloggare tyckte att polismannen (utan bevis) skulle spärras in och göras köttfärs av.
Väldigt sansat? Snarast rena Saddam-mentaliteten.
Alla är hur som helst upprörda över polismannens agerande, men ingen tycks vara upprörd över vad kvinnan gjort.
Hon har kört bil kanonfull (hon lär inte vara dömd än, men det verkar finnas starka bevis) och därmed utsatt andra människor för livsfara.
Och här har vi då dilemmat.
Tänk er att hon kört ihjäl någon, kanske ett barn, innan polisen tog henne.
Hade hon fått samma sympatier då?
Tänk er att det inte varit en spenslig vit kvinna, utan en två meter lång, svart misstänkt cracklangare.
Hade han mötts av samma sympatier?
Fundera lite på det. ;-)

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Pingat på:
http://intressant.se/intressant

3 kommentarer:

Anonym sa...

Polismisshandel och polisbrutalitet är väl lika otäckt vem det än drabbar, kvinnor, svarta cracklangare, eller vad du vill!

Polisen ska vi ju kunna vända oss till när vi behöver hjälp, finns det då sådana individer som den här, som misshandlat kvinnan så svårt, så utsätter man sig ju för livsfara. Det kanske räcker med att man uttrycker sig på fel sätt så får man sig en smocka??

Det spelar ingen roll om hon varit aldrig så full, äcklig och ful i mun. Även om hon hade kört ihjäl aldrig så många - sådan misshandel är fel, fel, fel!!

Det är inte polisen som ska utdöma straffet utan en domstol.

Jag tycker väl inte att det ska göras köttfärs av polismannen, vi ska väl vara lite civiliserade i alla fall, men han ska defintivt avlägsnas från sin tjänst och ställas till svars för vad han gjort.

/Ingrid

Anonym sa...

En polis skall aldrig misshandla någon, det ingår inte i hans jobb att slå eller döma någon och det spelar ingen roll vad personen har gjort, vad han sysslar med, vilken hudfärg man har osv. Man får bara hoppas att han döms för det han har gjort.
/Hasse

Jah Hollis sa...

Naturligtvis har ni helt rätt båda två, och det finns inga undantag från reglerna om hur polisen ska behandla folk.
Samtidigt märker man på folks reaktioner, som att man ska göra "köttfärs" av polismannen som en ung tjej skrev i sin blogg, att många verkar ställa upp på resonemanget om "öga för öga" och det tycker jag är väldigt obehagligt det med.
Nej här ska ju en domstol avgöra både vad som hände i förhörsrummet och om kvinnan gjort sig skyldig till rattfylleri och diverse annat hon anklagas för.