Twingly statistik

söndag 17 februari 2008

Ibland är särskrivning att rekommendera

Sär-
skrivning, när man till exempel skriver brun hårig i stället för brunhårig (det ska skrivas brunhårig och det inte handlar om något brunt och hårigt, för den som nu undrar), måste vara ett av de större och mest omdiskuterade problemen inom det svenska språket i dag.
När problemet började ta sig väldiga proportioner var det några som startade en webbsajt för att visa upp hemska exempel på särskrivning och för att få folk att skriva samman ord som ska skrivas samman.
Men de gav upp, enligt det välkända fenomenet, att mot dumheten kämpar även gudarna förgäves.
Dock har jag hittat en blogg som för kampen vidare och en och annan som också visar upp särskrivningsexempel i den högre skolan.
Men så kan jag, efter gårdagens cykeltur konstatera att särskrivning i vissa fall är att rekommendera (även om det säkert går att hitta värre exempel än just detta på skylten ovan).
Ingen skugga ska falla över Abraham, jag brukar själv anlita honom när cykeln ska repareras. Han håller humana priser och jobbar snabbt.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , ,

1 kommentar:

Sukkerspinnengelen sa...

Dette ville bli "Abrahams sykkel" på rett norsk, men da ville mange ha skrevet "Abraham's sykkel" hvilket er feil. Jeg kaller det genitiv-s-kriminalitet (men akkurat det er jeg litt usikker på hvordan jeg skriver riktig).

Vi kaller det 'orddeling', og her er en adresse til noen entusiaster.. http://folk.uio.no/tfredvik/amo/