Twingly statistik

tisdag 19 februari 2008

Jah Hollis förälskar sig i Alison Goldfrapp


Tisdag, och jag har lite oväntat lyckats få ett par nödvändiga saker gjorda innan det är dags att åka och jobba igen. Jag tog mig an den rostiga kedjan på min gamla cykel och nu är den grann och nysmord.
Dessutom fyllde jag, för första gången faktiskt, på spolarvätska i min bil sedan en varningslampa som visar att den är på upphällningen (spolarvätskan, men förhoppningsvis inte bilen än på ett tag) tändes när jag körde hem i går.
Men inte är det mycket man hinner med under de ynka timmarna man är ledig under natten och förmiddagen. Man ska ju gudbevars sova också.
Och så är jag förälskad igen.
I Alison Goldfrapp, en engelsk sångerska och musiker och låtskrivare som på alla vis är helt underbar. Jag har ännu inte införskaffat någon skiva med henne, men hört en del på diverse samlingsskivor och på Youtube.
Kolla här ovan och här nedan vilken snabb förvandling hon genomgått på bara några år, från elektronisk Bolan-boogie till modern, pastoral brittisk folkmusik på det nya albumet.
Det sägs att Madonna håller ett vakande öga och ett vakande öra på Goldfrapp för att kunna snappa upp en och annan idé från henne.
Jag det här gått så långt att Madonna av somliga kallas Oldfrapp, något vare sig Madonna eller Alison Goldfrapp velat kommentera trots att The Word pressade Goldfrapp på den punkten i en intervju nyligen.
Lite lustigt är det också att det råder lite osäkerhet kring Alison Goldfrapps ålder: är hon 39 eller 41? Det tycks vara en känslig fråga.
Hon är i alla fall vare sig äldre eller längre än jag.


Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

7 kommentarer:

Bengavoice sa...

Med dom platådojorna borde Alison bli både äldre och längre än jag.

Jag noterar också en trend i din rubriksättning på sistone, att på Zlatanskt vis tala om dig själv i tredje person:
"Extra - Jah Hollis lyssnar på Melodifestivalen" och "Jah Hollis förälskar sig i Alison Goldfrapp". Intressant...

Anonym sa...

Hej,
Jag har aldrig hört talas om denna excellenta dam. Men din blogg är synnerligen läsvärd så jag länkar till den. Det är den värd.

Ankan sa...

Var in på hennes hemsida häromdagen, riktigt snygg är den.

Jah Hollis sa...

BV: Det ska till rejäla platådojor om hon ska bli längre än du. För övrigt är stilgreppet använt av JH tidigare i bloggsammanhang:
jahhollis.blogspot.com/2007/04/
extra-jah-hollis-hller-med-linda-skugge.html

Ingemar: Tackar. Goldfrapp borde få mer uppmärksamhet, det är en se- och hörvärd artist.

A: Den e fräck, som man säger.

Bengavoice sa...

Okej, du har skrivit om dig själv i tredje person tidigare. Men frekvensen, Helge! Nu ser jag även att "Jah Hollis ägnar sig åt bilvård".
Misstolka mig inte; jag ser inte något fel, varken i zlatanismer eller förmågan att se sig själv ur ett utanförperspektiv. Det är intressant ur en stilistiskt synvinkel...

Jah Hollis sa...

Bilvårdsrubriken kom till endast för din skull, BV.
Sedan finns det en annan fotbollssparkare som lär ha varit tidigt ute med att tala om sig själv i tredje person, en viss Maradona om han är bekant. :-)
Men skulle jag börja tala om mig själv som "Vi" kan det finnas anledning till oro.

Bengavoice sa...

Men inte ska väl lilla jag...?

Det gör inte det hela sämre. "Stilist, zlatanist, hollist" - sedär, en titel till dina samlade bloggar i 14 band.