Twingly statistik

tisdag 5 februari 2008

Förbudsstaten Danmark slår till igen

Danmark, i form av en rättsinstans i det lilla landet, har beslutat att man ska stoppa tillgången via internet till fildelningssajten The Pirate Bay.
Visst är det lite paradoxalt att detta sker i ett land som säger sig ha den personliga friheten som ledstjärna och som länge, av sig själva och andra, setts som en frihetens stamort på jorden.
I och med domstolsbeslutet som ska stoppa danska internetlevernatörer och deras användare (alltså vanliga internetanvändare) ha tillgång till sajten The Pirate Bay sällar sig nu Danmark till diktaturer som Burma, Kina och Nordkorea där man censurerar internet.
Danmark har utan tvekan, under Anders Fogh Rasmussen och hans regering där vanliga borgare och rent uttalade rasister styr i go "hygge", lyckats skapa ett hårdare samhällsklimatklimat.
Nyligen kom till detta en rapport om att en åttondel av Köpenhamnsborna lever under fattigdomsgränsen.
Det mångåriga sociala alternativet Fristaden Christiania håller man på att krossa och på dess område råder undantagslagar där den danska polisen kan behandla folk lite hur som helst.
Så om nu grammofonindustrin valt Danmark för att statuera exempel när det gäller fildelning, så har de valt rätt land.

Jah Hollis

Uppdaterat PS: Visst är det lite lustigt, mitt i eländet, att danska grammofonindustrins marknadschef heter Bay i efternamn? DS.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: