Twingly statistik

onsdag 27 februari 2008

Ibland blir man bara så trött på folk

Onsdag kväll och det börjar dra sig mot quizdags. Märkligt nog känner jag ingen större entusiasm, utan känner mig snarare matt och trött på ett och annat.
Redan på förmiddagen var det hundskällande och dunkande musik från grannen ovanför. Jag har sagt till styrelsen i vår förening att jag är trött på skällandet och ylandet och det som låter som om någon spelar bowling på det golv som är mitt tak.
Jag tycker inte det är min sak att tillrättavisa grannar som inte kan följa de enklaste regler som gäller när man bor i lägenhet. Men snart rinner det väl över om det ska fortsätta så här.
Och i någon av lägenheterna under fortsätter då och då hamrandet och borrandet och slipandet och vad det nu är. Det är inte fråga om någon lägenhetsrenovering i alla fall, snarare någon form av verkstadsarbete.
Jag har sagt till om även detta, men det händer inget. Det verkar numera råda någon slags låt gå-mentalitet i föreningen och jag vet att det finns en och annan som längtar tillbaka till "den gamle ordförandens tid" då det var ordning och reda.
Jag var ute för en stund sedan och klarade av några inköp och hämtade ett paket på postens utlämningsställe.
Innan dess var jag och satte fart på ett par maskiner tvätt och kunde konstatera att den som tvättat senast lämnat ett mindre berg av sopor efter sig i tvättstugan.
Det är väl ett tidens tendens att man lämnar sin skit där den står och sedan låter den som kommer efter ta över problemen.
Nåväl, det blåste huggormar, minst sagt, ute och det känns som om det blir en kämpig cykeltur till kvällens quiz.
Det är bara att bita ihop.
Vi är i stort behov av en vinst.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Man dansar där uppe fast klockan är tolv,
då slår det mig plötsligt
att mitt tak är någon annans golv.

(Nils Ferlin)

Kom igen, lite gladare blev du väl :) ?

Jah Hollis sa...

Givetvis, Klokbok!
Bara jag slapp det vid halv tio på förmiddagen.
Snyggt annars med Ferlins ord.
Poesi, ta mig fan!
:-)

Anonym sa...

vi hade, ett tag, en DÖV granne ovanpå oss. han var uppe hela nätterna och förde ett jävla liv. jag gick upp till honom och klagade vid flera tillfällen (genom att skrika och använda ett improviserat teckenspråk). jag kunde se när han öppnade dörren (jag fick banka ganska hårt), att han hade ett BILJARDBORD i vardagsrummet...

han blev vräkt ganska snart...

Anonym sa...

jag vet inte varför mitt inlägg här ovanför kom upp som "anonym". det var alltså jag, xmaskid, som skrev det...

Sånger från nedre botten sa...

Det är nåt med BrF som tar fram idioten i människan. Det är som om en del tänker "nu har jag köpt en lägenhet och nu kan jag göra vad f-n jag vill". Öppna snickeri - check, lämna tvättstugan lika skitig som insidan på en sopbil - check, inte bry sig trots uppmaningar att visa hänsyn - check. Av nån obehaglig anledning börjar jag nynna på Säkert, "dom jävlarna ska ..."

Huga! som de säger i Solna.

Jah Hollis sa...

Sfnb: Du ska få mer vatten på din kvarn. Tjejen som köpt lägenheten ovanför min är D-A-N-S-K-A.