Twingly statistik

torsdag 21 februari 2008

Snutar är snutar både i USA och Sverige

Jag läste om den misstänkt rattfulla kvinnan (och misstankarna är nog rätt kraftiga där) i Louisiana, USA, som säger sig ha blivit misshandlad av en polis under ett förhör.
Och man kan nog lugnt konstatera att misstankarna om att polismannen i fråga gjort något han inte ville visa på förhörsvideon är rätt kraftiga dom också.
Historien har fått berättigad uppmärksamhet i de amerikanska nyheterna (även om den väl knappast, som Aftonbladet skrivet, skakar USA), och det faktum att det handlar om en vit kvinna är nog bidragande där.
Man kan bara konstatera att snutar är snutar.
Och det måste vara så, både i USA och i Sverige, att sadistiska rötägg och personer som är olämpliga för yrket lyckas ta sig igenom kontrollstationerna på vägen under utbildningen.
Polismannen som är misstänkt (märkligt nog sparkad från jobbet men inte anklagad för något) i det nu uppmärksammade fallet har för övrigt fått anmälningar mot sig förut.
Polisbrutalitet är ju inte någon isolerad amerikansk företeelse (men man ser den aldrig i tv-program typ Cops, som tycks vara gjorda på beställning av polisens PR-avdelning), långt därifrån.
Här hemma i gamla Svedala här vi genom åren, gång på gång, fått läsa om fall som är mycket upprörande. Och det händer ju att folk mister livet när polisen ingriper i ärenden som borde vara rutin.
Det är nog inte alltid lätt att vara polis, men det är ju bara ytterligare en anledning att vara vaksam när man nu ska tillmötesgå ropen på bättre lag och ordning.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Bengavoice sa...

Det finns bra och dåliga poliser både här och där. Good cop, bad cop. Snällsnut, dumsnut?

Jah Hollis sa...

Snipp, snapp, snut?