Twingly statistik

tisdag 20 februari 2007

Det kan hända den bäste, uppenbarligen

I dag var jag tvungen att åka hem på förmiddagen för att hämta ett paket som legat väldigt länge på Postens lokala utlämningsställe. Jag visste inte mer än att paketet var från Egmont vars lyxiga utgivning av Carl Barks samlade verk jag köpt och får allt eftersom de kommer ut.
Jodå, jag är uppväxt med Kalle Anka, och Carl Barks var den främste Kalle Anka-tecknaren av dem alla. Han var enligt min åsikt en av de stora kostnärerna i vår tid, men jag får återkomma till detta vid ett annat tillfälle.
Nåväl, jag var lite misstänksam eftersom det inte var så länge sedan det kom en laddning böcker i serien. Och det kostar att inhandla dem, så man vill inte ha för snabb takt i utgivningen.
Men till min förvåning var det ett ganska tunt paket jag fick. Och det innehöll en av böckerna jag redan har. Förklaringen är, att i en av böckerna har ”trots våra kvalitetskontroller” (Egmonts ord) en sida kommit med två gånger medan en saknas helt.
Så eftersom Egmont vill att jag ska ha en ”helt korrekt samling” fick jag nu denna rättade bok, och den felaktiga får jag behålla (som kuriosa?).
Där ser man. Även den bäste kan göra fel, och kan erkänna det.
Heder åt Egmont Kärnan!
Det är trösterikt på något vis, för jag hade själv inte upptäckt missen, än.

Jah Hollis

Inga kommentarer: