Twingly statistik

lördag 3 februari 2007

Konfirmand blir lovad piercing

Varför konfirmerar sig unga i Sverige i dag? Enligt statistiken var det för cirka två år sedan drygt en tredjedel av alla 15-åringar som konfirmerades enligt Svenska kyrkans ordning. Andelen har sedan många år varit krympande.
Men det finns anledningar att låta sig konfirmeras. Ystads Allehanda hade i dag, fredag, en artikel om ungdomar som går i konfirmationsundervisning. Tidningen hade också frågat fyra av de blivande konfirmanderna varför de vill konfirmeras.
Bästa svaret står en av flickorna för: hon har blivit lovad av sina föräldrar att få en piercing i läppen om hon konfirmerar sig. ”Och det vill jag gärna ha”, förklarar hon.
En kille vet inte varför han ska konfirmeras, en annan gillar att träffa kompisar och att få presenter vid konfirmationen.
Den fjärde tillfrågade, en flicka, säger att det är ett bra sätt att få insyn i vad kristendomen är, vilket man bör veta efterson vi lever i ett kristet land.
Alla svar känns riktiga på något vis, men piercingen är klart bäst.

Jah Hollis

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är konfimerad. Fick pengar
till en Puch Dakota.
Har aldrig täffat Gud.

Jah Hollis sa...

Det smäller nästan högre än piercing. Men det är aldrig försent att träffa Gud. Kom till pastor Hollis församlingsmöte i kväll i tabernaklet klockan nidderton och trettio. Bön, kaffe och bullar samt ljusbilder från missionsfältet (fritt efter Kjell & Janne).

Anonym sa...

I'm curious to find out what blog system you have been working with? I'm experiencing
some minor security issues with my latest blog and I would like to find something more secure.
Do you have any suggestions?
My homepage ... transfer news soccer january 2013