Twingly statistik

onsdag 7 februari 2007

Musiken i livsmedelsbutiken: 4

När jag steg in i värmen på Coop i dag gick det inte att ta miste på vad det var som hördes ur högtalarna. Det märkliga är, att även om låten stämde in på situationen på något vis, har bandet gjort en låt som passat ännu bättre.
Låten jag hörde var Rock The Casbah från Combat Rock med The Clash. Vad som varit träffsäkrare är givetvis Lost In The Supermarket från deras bästa platta, London Calling.
Rock The Casbah lär vara The Clashs svar på att man förbjöd rockmusik att spelas i Iran. Dock användes låten på ett sätt The Clash inte uppskattade.
Att man använde Should I Stay Or Should I Go? i Levi’s-reklamen kunde nog Mick Jones leva med. Ja, det gav honom nog stålar att leva på helt enkelt.
Men som denne, som det verkar, sympatiske man säger i en kortintervju i nummer 55 av tidningen Blender: det var inte lika kul att få veta att Rock The Casbah var den första låt man spelade på radion efter invasionen av Kuwait, och att amerikanska flygvapnet släppt bomber med orden Rock The Casbah målade på sidorna över andra länder.
Jag förstår Mick Jones, The Clash handlade om något helt annat.

Jah Hollis

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker om skivomslaget
på London Calling.
Snyggt.

Jah Hollis sa...

Det är en klassiker på alla vis. Förebilden är Elvis första lp. Kolla på: www.amazon.com/Elvis-Presley/
dp/B00000IZ6H