Twingly statistik

torsdag 18 oktober 2007

Egoism och idioti hänger intimt samman


Tänk att saker och ting som står ute i den så kallade offentliga miljön så ofta blir offer för folk som inte kan hålla fingrarna i styr. Nu är det den kamouflagemålade soldaten som står utanför det suveräna lilla Hasse & Tagemuseet i Tomelilla som har drabbats.
Någon svagsint person har tyckt att han, ja jag tror man med rätt stor säkerhet kan säga att det är en han, behövde hjälmen på soldaten (som förekommer i filmen Picassos äventyr) bättre än soldaten själv behöver den.
Så av ren egoism har denna person jobbat hårt för att bryta loss hjälmen från soldaten. Soldaten ser nu ut som f-n och folk som gillat att se den stå utanför museet blir lite ledsna, precis som de människor som jobbar med museet.
Egoism och idioti går väldigt ofta hand i hand, det får vi bevis för så gott som dagligen och stundligen. Och själv är jag så förbannat trött på människor som sätter sin egen personliga upplevelse före mängder av andra människors sammanlagda upplevelser.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , ,

1 kommentar:

Bengavoice sa...

Jag håller med du. Hasse och Tage-museet är en riktig höjdare och den ståndaktige stuprörssoldaten lämnar inte sin post. (Det är väl brevbärarens jobb.) Jag undrar vad som hänt med huvet på förövaren om han (för det är säkert en sådan) får någon form av kick av att sabba på det viset.
Hörde så sent som i dag kommunstyrelsens ordförande i Tomelilla beskriva hur mycket det lilla museet betyder för kommunen.