Twingly statistik

måndag 8 oktober 2007

Varför blir 15-17-åriga killar som galna?

Efter den helg som nu tagit slut har man verkligen anledning att ställa sig en fråga: Varför blir så många killar i åldern runt 15-17 år som galna och beter sig som något slags grottmänniskor?
Det värsta är naturligtvis fallet i Stockholm där ett gäng av dessa neanderthalare gav sig på en jämnårig och gemensamt sparkade ihjäl honom. Sedan blev ett par av dem offer för en man det slagit slint för sedan de provocerat fram en helt vansinnig situation.
Men det räcker ju inte med detta. Vi har kunnat läsa om killar (alltid killar!) som gett sig på en busschaufför och en radda andra personer. Och helst sker det när de är ett gäng som tydligen stöttar varandra.
Uppenbarligen är det så att pojkar löper störst risk att totalt tappa koncepterna när de är 15-17 år. Men man undrar om det är något som kommit starkare under de senaste åren eller vad det egentligen beror på.
Kanske något att ta sig an för ansvariga i samhället, och oss alla givetvis, om vi vill slippa läsa om sådana här saker i framtiden.

Jah Hollis

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror det är testosteronet. Plus att nuförtiden har tonåringar mycket stor frihet samtidigt som de saknar ansvar. De kan göra nästan allt som de vuxna gör men behöver inte stå till svars för det.

Rättssamhället har ju svikit totalt också. Även om de slår ihjäl nån så får de bara ett par månader på ungdomshem.

Det skulle vara nolltolerans. Nu är det så att de kan börja med snatteri och skadegörelse och inget händer. Sen blir det rån och misshandel och mycket litet händer. De lär sig att det lönar sig med våld. I gäng gäller det att visa sig tuff, så tillsammans blir de värre än var och en för sig själv.

Anonym sa...

Jag håller fullt med i föregående kommentar, mycket bra kommentar. Jag kan ju tillägga att respekt vet dom inte ens hur man stavar till. Och då måste man ju fundera på varför de tappat respekten för vuxna människor, lagar och regler.