Twingly statistik

torsdag 11 oktober 2007

Och vad hade ni väntat er av nazister?

Det är som hämtat från A Clockwork Orange.
Småpojkar med smak för nazism och übermenschideal har ihjäl en stackars man som inte kan försvara sig. Och alla undrar: Hur kan detta hända i vårt civiliserade samhälle?
Svaret är väl rätt enkelt.
Grabbarna gör praktik av den ideologi som lever kvar från den tid då Adolf Hitler försökte skapa det perfekta samhälle där ingen, eller inget, avvikande har plats.
Vad man kan fråga sig är, hur denna ideologi som säger sig värna om det sunda och rätta överhuvudtaget existerar i våra dagar.
Har vi inte lärt oss något alls de senaste 60 åren?

Jah Hollis

3 kommentarer:

Kent Filppu sa...

Jag tror faktiskt inte att nazismen är enda förklaringen till deras avskyvärda brott. Jag tror snarare att det i likhet med till exempel rikemansungar i LA som tänder eld på uteliggare och annat avskyvärt är ett sätt att få spänning i en för tråkig tillvaro.

Anonym sa...

Åh herre G- det är väl sånt som gör att jag inte vill läsa tidningar. Jag får andnöd av sådant.Blir så där arg att jag inte vet vad jag ska säga för det blir för mycket svordomar som kokar över hjärnan.

Sånger från nedre botten sa...

Inte så konstigt, nazismen bygger på en religiös och inte vetenskaplig trosgrund och då kan ju vilka tossigheter och för den delen vidrigheter få fritt spelrum.

Och jo, lite har vi nog allt lärt oss. Jorden runt protesterar faktiskt människor mot diktaurens övergrepp i Burma osv. Vi kan och ska alltid önska oss mer av den varan. Men då måste vi nog gå till spegeln och sen gå ut på gatan själv. Och av egen erfarenhet vet jag att det är lite jobbigt, är lite demonstrationstrött.