Twingly statistik

fredag 26 oktober 2007

Så har även jag sett det omtalade slutet

Ja, då har även jag sett det omtalade slutet på tv-serien Sopranos. Serien kunde ju ha slutat på en mängd sätt, men nu blev det vad många kallar ett "icke-slut".
Helt OK för min del, livet går vidare: både för familjen Soprano och för mej som haft stort utbyte av att följa deras öden och äventyr under drygt åtta år nu.
Ett plus med slutet var väl i alla fall att nog ingen hade kunnat räkna ut hur det skulle utformas. Och samtidigt som det naturligtvis öppnade för en mängd spekulationer säger seriens skapare, David Chase, att man inte ska tolka in för mycket i det.
Fast någon tanke med det finns det naturligtvis.
Rent personligt tycker jag det är skönt att serien fick ett slut innan kvaliteten fick stryka på foten. Samtidigt kommer jag att sakna alla karaktärerna, den starka dramatiska känslan, humorn och inte minst de suveräna skådespelarinsatserna.
Men jag har ju allt, utom den säsong som just avslutats, på dvd.
Det är bara att börja om från början.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

Ankan sa...

Jag såg slutet i söndags med Morsan. Och det öppnade ju för fortsättning snarare än ett konkret slut. Men det var ju såklart meningen. Jag blev dock svagt omotiverad att köpa boxen då jag nu vet hur det "slutar".

Jah Hollis sa...

Jag tror ändå inte att det blir någon fortsättning. I alla fall inte än på länge. Det ska vara om man plockar upp idén om ett antal år.
Nej, man ska väl vara riktig fan av serien som sådan om man ska köpa in alla avsnitten. Men det är riktigt bra, ända från början.
Och till det lite udda slutet.