Twingly statistik

söndag 28 oktober 2007

Så hoppade datorns klocka tillbaka en timme

När jag satt här och skrev så hoppade datorns klocka tillbaka en timme (detta inlägg är alltså skrivet efter det som kommer ovan).
Vi går tillbaka till "vintertid", eller normaltid som det ju egentligen är. Timmen vi "förlorade" när vi gick över till sommartid i våras kan vi nu använda till något trevligt.
Jag kom inte att tänka på att det var dags förrän någon på stamstället tog upp frågan om vid vilken av nattens klockan två de skulle stänga puben. "The first one", var svaret så något extra barhäng blev det inte på den timmen.
OK för min del eftersom jag var en aning däst efter att ha käkat fondue på Malmös mest inosade fonduerastaurang (fast vi satt i den något luftigare vinterträdgården) tidigare under kvällen.
Vi var ett gäng som varit med och vunnit fonduemiddagar på quizet de senaste åren och som tyckte det var dags att beta av lite i den stora högen av vinstkuvert. Vi gör det med jämna mellanrum (fondue äter man knappast mer än ett par gånger om året, även om det är den något lättare buljongbaserade köttfonduesorten) och det har börjat bli lite av tradition nu.
Det är samma stök och bök och strid om plats för spetten, det är samma diskuterande om hur man ska lägga upp det (fördelningen av intag från salladsbordet kontra de fonderade köttbitarna och om man överhuvud taget ska ge sig på pommesen som serveras till).
Och när man sedan kommer till betalningen blir det alltid diskussion om hurvida man kan använda prispresentkorten till att pröjsa även för dricka och kaffe och avec, eller om de bara gäller för maten.
Men trevligt är det att samlas ett par timmar runt grytorna och eldarna tillsammans med sina quizkamrater, och än har vi en bra bunt prischeckar kvar.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det mysigt när man får tillbaka en timme bara så där! Speciellt om man varit ute och rackat och behöver en extratimme dagen efter. (Vi var ute på galej igår kväll och kom inte hem förrän kl 23.30 - det du!)

Jah Hollis sa...

Härligt!
Själv var jag hemma cirka 01.30, och då hade jag faktiskt lämnat sällskapet i förtid. Fast andra hade å andra sidan gått hem tidigare.
Men visst var det skönt med extratimmen vi fick tillbaka.