Twingly statistik

lördag 22 maj 2010

Veckans fönster 85: Förslutet

Veckans fönstertema på Susannes fotoblogg är: Förslutet.
Och frågan som ställs är då: Är det för svårt?
Nja, Susanne själv har ju givetvis ett prima exempel på temat, och jag har faktiskt en nytagen bild som jag tycker uppfyller alla krav.
Jag får denna gång tacka det faktum att det finns lite slummiga miljöer i trakterna där jag bor. På väg hem efter en inhandlingstur på förmiddagen passerade jag denna butik vars fönster är mycket väl förslutna och dekorerade med graffiti.
En ganska stark kontrast till huset som skymtar till vänster och som en gång inhyste legendariska Malmöfiket Kaffestugan.
Fler bilder på temat hittar ni här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

11 kommentarer:

Susanne sa...

Alldeles perfekt förslutna fönster, om än nedklottrade. Kanske de öppnas upp så småningom. Malmös butiker brukar väl skifta en hel del. Fast först blir det kanske grannlokalen som kommer att användas - den till höger om den mörka porten.

Till vänster om de förslutna fönstren ser jag även en försluten gul dörr.

Jah Hollis sa...

Vilken falkblick! :-)
Dörren kan vara den gamla ingången till Kaffestugan som var ett litet rött hus. Det är nästan omöjligt att se några spår av det fiket där annars.

Erik "Semlan" sa...

Är det möjligen större krafter på gång och grävskopor och rivning som stundar i kvarteren? Nybyggen typ nere i hamnen? Men visst, butiker byter ju ägare och innehåll då och då. Trist med fiket, redan namnet Kaffestugan tycker jag borgar för bra fikabröd. Antar att de hade det? Konsertlokalen är inte dum alls, bra ljud där inne.

Jah Hollis sa...

Erik: Nej jag tror inte det är rivning på gång. Det verkar bara svårt att få till affärsverksamhet som funkar i det kvarteret. Men det kommer alltid nya förhoppningsfulla. Kaffestugan hade stadiga mackor och starkt kaffe, men även det fiket (som fanns under en lång tid) gick under när tiderna förändrades och det blev annat som gällde.

Pumita sa...

Inte speciellt vackert men bra lösning på att slippa byta glas efter varje helg. Perfekt tolkning!

Ingrid sa...

Vad flitig du är med fototemana!

Dina fönster är verkligen förslutna.

Tack för kommentaren hos mig och ha en fin pingsthelg!

mimmi sa...

Det var ju en väldig bra bild på detta tema :)
Som jag inte är med i :)
Man får lite tanker när man ser på bilden och funderar på hur det såg ut när det var öppet och varför det är klottrat så på dom nu :)

Della sa...

Mycket förslutet. Och lite trist ser det ut, men den där förstörda i miljön.

Anna tassar in.. sa...

Mmmm du det är inte alltid kul med det där klottret..men den här gången kom det väl till pass..jag håller med dig om att kontrasten är total..och jag väljer gärna det där sekelskiftes huset..ett fik där vore mer än härligt..

Anonym sa...

Får väl hoppas att någon vill öppna dom fönstrena till en ny affär. Jag såg faktiskt dörren först och undrade lite. Sen läste jag texten...

Klimakteriehäxan sa...

Graffitin kommer som ett brev på posten så snart nåt sert lite övergivet ut - och ibland krävs förstås inte ens det!