Twingly statistik

måndag 10 maj 2010

Dansk dynamit slår den finska sisun

Ishockey-
VM, denna
en gång så
högintres-
santa turnering, har dragit igång i Tyskland.

Nu tävlar man om intresset med slutspelet i den nordamerikanska hockeyligan där några av världens bästa hockeylag fortfarande tampas om en plats i finalen.
Nu får man också räkna med att folk kanske är minst lika intresserade av slutomgångarna i de europeiska fotbollsligorna, som de är av en hockeyturnering där blåbärslagen fortfarande är med och spelar.
Men hockey-VM kan bjuda på överraskningar från start, den saken har redan bevisats.
I inledningsmatchen slog värdlandet Tyskland USA i en match som sågs av en världsrekordpublik på 77 000 åskådare.
I går, lördag, såg jag dessutom lite slumpartat hur ett nederlagstippat danskt hockeylandslag sensationellt, och på ren vilja och skicklighet, spöade de klassiska finska lejonen med hela 4–1.
Det var en uppvisning i kämpaglöd och vilja och ett härligt bevis för att den som har förlorare stämplat över sig mycket väl kan slå den som anses var en given vinnare.

Det är som sagt inte över förrän den feta damen sjunger, ens i hockey, och jag gladdes med detta danska lag där en radda spelare som är, eller varit med i Malmö Redhawks ingick.
Kör hårt Danmark!

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Jenny sa...

Svar: Detta centrum finns i Ödeshög.

Wickans värld sa...

Hockey-VM? Jaa, de ja! =)

Alla smutsiga detaljer sa...

Du vet att jag gillar sport men attans vad jag tycker hockey är trist - särskilt i maj.

Jah Hollis sa...

Jag är inte så väldigt till mig över Hockey-VM heller. Dock var matchen mellan Finland och Danmark oerhört spännande och ett lysande exempel på att en, i brist på bättre ord, underdog med uppbjudande av alla sina krafter och med ett fantastiskt lagsamarbete kan slå den som på papperet är överlägsen. En nyttig påminnelse på många vis.