Twingly statistik

måndag 31 maj 2010

Ingen barnlek att vara badvakt i Malmö längre

En gång hette det Simhallsbadet, sedan moderniserades Malmös kommunala badhus med en äventyrsavdelning och efter en tävling fick badhuset det vitsiga namnet Aq-va-kul.
Jag gick på den tiden själv ofta dit och motionssimmade.
Låg där och kajkade i femtiometersbassängen (jag jobbade ju kvällar även då och kunde gå dit på dagen när det var hyfsat lugnt) och gjorde på ett bra pass ett par tusen meter.
Varför jag lade av med simmandet vet jag inte, men av någon anledning slutade jag gå till Aq-va-kul.
Dessutom började badhuset få rykte om sig att bli ett bus-ställe med inbrott i klädskåpen och ungdomsgäng (killar givetvis) som betedde sig svinaktigt mot andra badande och mot personalen.
Som om inte det vore nog avslöjades det att anläggningens gamla del var undermåligt skött och höll på att rasa ihop.
Efter många års reparerande om ombyggnad är Aq-va-kul igång igen, men frågan är om man vågar sig dit nu.
Nu ska personalen där gå på självförsvarskurs för att kunna hantera småbusarna som fortfarande tycks terrorisera folk där. En anledning är att man vid ett tillfälle nyligen fick kalla på polis för att stävja bråk i äventyrsbadet.
De ansvariga för badet säger att detta förvisso "inte händer varje dag", men det är inte utan att man undrar.
Vad är det så många småkillar har problem med nuförtiden?

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Det är en väldigt relevant fråga att ställa. Det kostar på med konsekventa nedskärningar.

Fanny sa...

sv: Tack så mycket =)

Jah Hollis sa...

ASD: Fast här låter det resonemanget lite bakvänt. Malmö har satsat pengar på att fixa till det här vattenpalatset så att det ska vara till nytta och nöje för alla. Ändå kommer de här "gängen" (som ju alla vet är tonårskillar, jag har aldrig hört talas om tjejer som sabbar glädjen för andra badande på badhuset) och ställer till det så vakterna måste ta hjälp av polis för att reda ut det. I ett badhus!!!

Alla smutsiga detaljer sa...

Om man tror att det är på badhus man bygger samhället så har man nog fått något om bakfoten. Självklart är det nedskärningar på andra ställen jag pratar om. Tjejer bråkar sällan på det sättet eftersom dom från tidig ålder fått lära sig vara tysta och lida. Hur mycket tror du självsvält och skärningar ökar? Tyvärr ser vi också fler tjejer ta till kickers-betende, illa!

Jah Hollis sa...

ASD: Oj, då, det var värst! Jag påstod väl ändå inte att "man bygger samhällen på badhus", va? Jag tycker bara att det är märkligt, att dessa gäng med killar som tydligen uppskattar kommunens satsning på badhuset eftersom de går dit och betalar inträde sedan sabbar verksamheten där så mycket de kan. Jag ser det bara som dålig uppfostran eller total dumhet och jag har lite svårt att sätta det samman med några nedskärningar.
Att tjejer sällan beter sig så tror jag inte innebär något uppoffrande eller något lidande från deras sida. Tvärtom är det något de ska ha respekt för.
Och jag tycker fortfarande det känns långsökt att koppla ihop det jag skrivit om med självsvält och skärningar.
Men enligt Stockholms centrum för ätstörningar har antalet nyinsjuknanden i ätstörningar legat relativt konstant de senaste 25-30 åren.