Twingly statistik

lördag 9 februari 2008

Det finns freaks i alla religiösa läger


Enligt DN vill Englands högste (undrar vad han är hög på) ärkebiskop införa delar av sharialagarna (muslimska påhitt för att sätta folk på plats, antar jag) i sitt hemland.
Ja, funnes det någon lag mot att vara dum i huvudet, så åkte väl han direkt.
Det tycks finnas freaks och rövslickare i alla läger när det gäller religionen.
Tro är en annan sak än religion, och var och en som är troende borde väl ta avstånd från det mesta våra religiösa ledare försöker pracka på oss.
Inklusive sharialagar.
Fuck You, Rowan Williams!

Jah Hollis

PS. Tack X-mas för tipset! DS.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

11 kommentarer:

Anonym sa...

ööhh... tipset?

Anonym sa...

aha... george carlin! :-)

Jah Hollis sa...

Yes, mon!
Spot on!

Bengavoice sa...

Alla lagar är väl påhitt för att hålla folk på plats? Sedan kan de vara kristna, muslimska eller något annat.
Jag är säker på att ärkebiskopen inte vill ha förbud mot homosexualitet eller lagstiftat kvinnoförtryck. Om man kollar vad han verkligen sagt vill han inom ramen för brittiska lagar och rättssystem ge utrymme för någon sorts muslimska domstolar. Det finns tydligen redan judiska sådana.
Jag tror att vissa medier sin vana trogna har gått loss på det infekterade ordet "sharia" och dragit sina egna långt gångna slutsatser.

Jah Hollis sa...

Det finns mer eller mindre vettiga lagar. Och det räcker nog gott med de vi redan har.
Var du inte så övertygad om vad den här biskopen vill och inte vill. Tanken på vare sig "kristna", "judiska" eller "muslimska" domstolar får mig att rysa. Blanda inte in religionen i lagstiftningen, aldrig.
Här är några andra som "går loss på sharia":
sydsvenskan.se/varlden/article116948.ece

Anonym sa...

Religionen lämnar jag därhän, men Tack för den monologen! Den sparade jag bland mina favoriter på youtube!

Jah Hollis sa...

SoP: Vilken tajming. Samtidigt som du var inne och kommenterade här, var jag hos dig och kommenterade.
Jag lämnar också religionen därhän, och jag hoppas den lämnar mig i fred också.
George Carlin är ett fynd. Vädigt träffsäker, och inte helt okontroversiell har jag förstått.

Anonym sa...

*skrattar* Jag tror vi har synkade tider allt som oftast-
Tack för The King-Elvis-kollade ju runt på fler bara för det-

Bengavoice sa...

Religion har genom alla tider varit inblandad i lagstiftningen. I vissa sekulariserade västländer har vi under de senaste decennierna i alla fall till synes föst kopplingen till religion i bakgrunden.
Men den svenska lagstiftningen grundar sig fortfarande på vad jag skulle kalla kristna värderingar. Kristendomen grundar sig, trots alla dumheter som gjorts i dess namn, på fredliga och goda principer. Och kan du tänka dig, jag är övertygad om att detsamma gäller för både islam och judendomen.

Det är inte religionen som är problemet, det är kyrkorna.

Jag är inte heller lockad av tanken på religiösa domstolar. Men att tro att ärkebiskopen av Canterbury vill införa diverse religiösa varianter av lagar är en fantastisk ekumenisk konspirationsteori.

Om man läser vad ärkebispen har sagt tycker jag det framgår att hans syfte är att lyfta debatten över fördomarna och att främja mångfald och tolerans.

Jah Hollis sa...

BV: Du får åka över till England och förklara biskopens goda syfte. De som det gäller tycks inte ha begripit de fina i kråksången själva. (Se senare blogginlägg här ovan).

Och jo, det är den organiserade religionen som är problemet. Du blir indragen i den redan från födseln och du får inte chansen att välja och ta ställning själv förrän det kanske är för sent.
Den som till exempel vill konvertera från islam till kristendom anses ha gjort sig förtjänt av dödsstraff.
Den organiserade religionen är mycket för att ta livet av andra som inte tycker exakt som de själva gör.
Nej, låt var och en bli saligt på sin tro. Det är ett enkelt sätt att leva efter, men svårt att praktisera med organiserad religion som rättesnöre.

Bengavoice sa...

Jag utgår från att du läst hela den artikel du länkar till. Flera personer uttrycker just det jag hävdar, exempelvis Muhammed Abdul Bari, generalsekreterare för The Muslim Council of Britian: "The archbishop is not advocating implementation of the Islamic penal system in Britain. His recommendation is confined to the civil system of Sharia law, and only in accordance with English law and agreeable to established notions of human rights." Så jag behöver nog inte resa till England den här gången.

Du kallar det "organiserad religion" och säger "låt var och en bli salig på sin tro". Jag säger att kyrkorna är problemet – inte religionen. I mina ögon är det samma sak.