Twingly statistik

tisdag 20 november 2007

Det är aldrig kul att gå till tandläkaren


Jag sitter här nyduschad och fin och redo att snart ge mig av till höstens tandläkarbesök. Och hur trevlig tandläkare man än har, och jag har en väldigt trevlig med tillhörande trevlig sköterska, så är det aldrig kul att gå till tandläkaren.
Speciellt inte när man nu som jag, vet att en gammal lagning har börjat krackelera och en liten bit av en tand har lossnat.
Det innebär att man först får bannor av tandläkaren för att man inte kom dit direkt när det hände och sedan drar hon igång stora lagningsapparaten. Och givetvis kan det bli väldigt dyrt.
Å andra sidan vill man ju inte gå runt och se ut som Shane MacGowan i gapet.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas det går bra hos tandläkaren. Det är fasligt att vår herre inte kunnat ordna det där med tänderna på ett bättre sätt.

Sånger från nedre botten sa...

Ingrid, menar du Göran Hägglund eller Fredrik Reinfeldt eller kanske Anders Borg?

För två år sen hade jag ett fasligt problem med tänderna, det kostade till slut ungefär 9 500 kronor. Hela skatteåterbäringen försvann. Det blev ingen utlandssemester den vintern.

Jah Hollis sa...

Det går nog relativt bra den här gången. Jag ska dit och laga småskavanker ett par gånger till. Nu blev det koll och rengöring.
Slutnotan lär hamna på runt 2 300 spänn. Pengar man kanske skulle kunnat ha roligare för. Men min tandläkare berättade att det är ännu dyrare i Danmark och att många danskar kommer hit till Malmö för att få tänderna fixade.
I Danmark får man inte ens bedövningen gratis (om man nu vill ha sådan) så där blir det väl Gammeldansk eller något liknande först.