Twingly statistik

fredag 23 november 2007

Blodtryckshöjande att besöka banken

Jag fick en utbetalning från ett försäkringsbolag i form av en avi som de skickat via Swedbank. Det passade utmärkt att åka upp till stan i förmiddags och sköta en del ärenden.
Så jag inledde med ett bankbesök för att ta ut mina pengar i form av kontanter. Jag ska inte påstå att jag blev förvånad när banken ville ha tjugo kronor för att jag skulle ta ut mina pengar (medan det varit gratis om jag satt in pengarna på ett konto i banken; men tyvärr har jag inget sådant).
"Och varför det?", undrade jag medan jag kände hur blodtrycket steg.
Det kunde tjejen i kassan inte förklara, men en äldre kollega till henne sade att det var "folk som utnyttjade detta betalningssystem systematiskt och att man därför avgiftsbelagt det".
Men jag var inte där för att utnyttja något, jag ville ju bara få ut mina pengar som någon annan valt att skicka till mig på detta vis. Och då skulle jag få betala för att andra utnyttjar systemet.
Jag fick kämpa för att behålla fattningen och lyckades tämligen artigt förklara vad jag tycker om sådan småaktighet. Nu ska jag göra ett nytt försök på min egen bank och hoppas jag kan föra över pengarna på mitt konto utan att någon ska snika åt sig en del av dom.
Jag tycker att det rent ut sagt är svinaktigt att en rik bank ska norpa tjugo spänn av mig för att jag ska få tillgång till pengar som är mina. Jag hade inte bett att få mina pengar via Swedbank, men den som betalade pengarna till mig valde att gå den vägen.
Ska jag betala för det?

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har varit ute för precis samma sak på Swedbank. Som tur är ligger "min" bank tvärs över gatan och där gick det bra att få ut pengarna i kontanter utan avgift.

Ha en fin helg!

Jah Hollis sa...

Det kanske kan verka småaktigt att bråka om tjugo kronor. Men när man inte kan ge en vettig motivering till att jag ska lägga en tjuga för att få ut pengar någon valt att skicka till mig på ett vis jag inte bett om, då blir jag lömsk.

Hoppas helgen på Gotland är bra!