Twingly statistik

fredag 23 november 2007

När helvetet fryser till is, kanske...

Nej, det som kunde bli årets historiska sammanslagning i idrottsvärlden blev inte av. IFK Oskarshamn och Oskarshamns AIK kommer inte att bilda en klubb, trots att förutsättningarna nu verkade vara bättre än någonsin.
Så de som hoppats på ett lyft för fotbollen i Solkustens centrum, efter decennier av harvande i gärdsgårdsserierna kan känna sig blåsta.
Det är märkligt att en sådan inbiten klubbpatriotism och envishet kan hindra folk att se möjligheterna att ta ett steg framåt.
Så länge jag kan minnas, och det är rätt länge det, har man i Oskarshamn antingen hållt på IFK eller AIK när det gäller fotbollen. Det finns fler klubbar i kommunen, men de är av ganska marginellt intresse i sammanhanget.
Samtidigt har de här båda lagen i stort sett stått och stampat på samma fläck i alla år. Detta trots att stan teoretiskt skulle kunna ha ett lag placerat något högre upp i seriesystemet.
För många år sedan var förhållandet detsamma när det gällde ishockeyn i Oskarshamn. Där högg man huvudet av all prestige och bildade ett lag som nu spelar i allsvenskan och som har varit uppe och kvalat till elitserien.
Har inte de envisa tjurskallarna i fotbollsklubbarna (tja det är visst i IFK som tjurskallarna finns) lärt något som helst av detta?

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: