Twingly statistik

tisdag 13 november 2007

Ett par små vardagslustigheter

Jag var i förrgår, tog faktisk bilen dit, i en butik som ingår i en kedja sydsvenska databutiker, med vad jag vet bra rykte, för att inhandla ett par saker jag kände att jag behövde.
Jag kom bara en stund före stängningsdags, men eftersom jag visste precis vad jag skulle ha tog handlandet inte lång tid.

Det vill säga till det var dags att betala.
Jag drog fram mitt kort och drog det i kortläsaren och godkände betalningen. Sedan skulle jag bara ha mitt kvitto och åka hem igen.
Men affärsbiträdet blev längre och längre i synen eftersom tiden gick och det inte kom något kvitto. "Ja, vi har installerat ett nytt datasystem och det krånglar ibland. Nu har det gått hela dagen, men det är typiskt att det ska hänga sig när sista kunden ska betala."
Han ringde förtvivlat till supporten där det givetvis var upptaget.
När han så småningom kom fram blev han guidad genom en räcka kommandon som så småningom ledde till att han i alla fall fick ut ett kvitto till mig (jag behövde ju kvitto som garanti i fall det skulle visa sig bli problem med varorna).
Jag tyckte bara det var så befriande på något vis att även i databutiken kan datorerna hänga sig.
Jag kunde inte låta bli att travestera Per Ahlmark och säga ett glatt "Lycka till nu med datorerna!" när jag gick.

Ser i tidningen att Österlenföretaget Knut Edstrands byggnads AB annonserar efter en kontorsassistent. Och hur förkortar detta företag sitt namn då. Jo, KEBAB!

God natt!

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Lillebror sa...

Per Ahlmark är en säker vägvisare här i livet; pekar han söderut, gå norrut. Bifogar en länk till hans tankevärld. Bäst-före-datum har inte passerats än så läs och förundras.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=578&a=64188&previousRenderType=2

Jah Hollis sa...

Tur att han inte satsade på att bli spåman i alla fall.
Jag tror att jag vid något tillfälle, av outgrundlig anledning, läste en roman han skrivit.
Minns inget alls av vad den handlade om.