Twingly statistik

lördag 24 november 2007

Jag åt inte ostkaka på ostkakans dag

Det är en väldig massa saker och företeelser som fått sin egen dag nuförtiden. Jag känner ingen direkt stress att följa eventuella underförstådda påbud sådana dagar.
Det blir mer som det råkar bli på något vis: det inträffade nog inget omstörtande i min kvinnosyn på kvinnodagen och jag åt ingen ostkaka på ostkakans dag,
Dock åt jag ett ägg på äggets dag och en kanelbulle på kanelbullens dag: det förstnämnada för att jag kände för ett ägg till frukosten och det andra för att någon bjöd på en kanelbulle på jobbet.
I dag är det en dag som väl på svenska (den har givetvis ett namn på engelska) skulle heta Köp inte något-dagen. Men jag kan med ganska stor säkerhet redan nu säga att jag kommer att köpa något denna dag.
Inte något speciellt lyxigt eller onödigt, men dagligvaror som jag normalt skulle köpa en lördag. Jag skulle ju kunna ha varit förutseende och handlat dom grejorna redan under fredagen, men vad skulle det varit för mening med det?
Nu bråkar man från vänster och höger om denna dag.
Från vänsterhåll tror man kanske att man kan väcka folk med en Köp inte något-dag och få oss att fundera på hur och varför vi konsumerar.
På högra kanten har vi ett antal spån som tycker att vi i stället ska handla så mycket vi kan denna dag eftersom vi genom att handla uppnår lycka och välstånd åt jordens befolkning.
Så det känns som om det hela kommer att jämna ut sig på något vis i slutänden.
Som så ofta.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

9 kommentarer:

Unknown sa...

Personligen handlade jag faktiskt igår. Dock på grund av att det var praktiskt att göra det på vägen hem från jobbet, hellre än att ägna ett antal av lördagens timmar åt detsamma.

Du fångar väl också min inställning till "dagar".

Med ett undantag förstås - fars dag som jag kräver att mina barn uppmärksammar:-)

Jah Hollis sa...

För min del handlar det om att handla lite livsmedel i den lokala butiken. Ingen större ansträngning.

Har man varit en bra farsa så ska man väl kunna firas lite på fars dag.

Anonym sa...

Egentligen kan jag tycka att ha en sådan dag en lördag med löning på fredagen verkar en aning dö´fött-?Jag förstår själva idén men inte tror jag några utom några aktivister eller så uppmärksammar det hela o känner sig duktiga för de inte handlar.Jag har köpt nagellack- :-/ visserligen på nätet o väldigt onödigt är det säkert- utom för mitt välbefinnande.

Sukkerspinnengelen sa...

Jeg har kjøp nesten ingenting i dag, men jeg har solgt mange ganske dyr klær. Jeg var veldig glad for at så mange kom og kjøpte. Politisk ukorrekt som jeg er.

Jah Hollis sa...

SoP: Ja, de flesta gjorde väl som de brukar antar jag. Jag var själv i matbutiken för att handla saker jag behövde.

Sukkerspinnengelen: Har du egen butik? Det är klart man blir glad när folk kommer och handlar då. Det är ju själva idén med att ha en butik.

Sukkerspinnengelen sa...

Jeg solgte klær i min kusines butikk - for første gang. Moro!

Jah Hollis sa...

Kanske kan du starta en karriär i den branschen om det började så bra.

Sukkerspinnengelen sa...

Jeg skal jobbe mer for ho iallfall. Ellers så har jeg faktsik min egen lille bedrift :-)

Sukkerspinnengelen sa...

'Faktisk' skulle det være. Jeg er litt sjuk i kveld...