Twingly statistik

söndag 11 november 2007

Har dom noll koll på DN Kultur numera?

Jag har kons-
taterat det förr, ja, jag konstaterar det för mig själv i stort sett varje dag nuförtiden: Flera av våra stora dagstidningar har skippat korrekturläsningen och släpper igenom pinsamheter på löpande band.
Nu är det DN Kultur, just det en av landets mest pompösa och självförhärligande kulturredaktioner, som lyckats stava fel till namnet på en av världens mest lästa författare.
Det handlar om en författare som väl nästan alla läskunniga barn i det här landet känner till: J.K. Rowling, kvinnan som skapade Harry Potter.
När DN Kultur skriver om Ken Follett och gör en jämförelse med J.K. Rowling får hon heta JK Rawlings (två gånger dessutom).
Kunde man inte lagt två sekunder på att kolla upp stavningen?

DN har för övrigt stavat fel till Ken Follett också.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm, och ingen av dem är heller den rikaste författaren i England när Rowling är skotska och Follett walesare. Storbritannien = England?

Jah Hollis sa...

Det också (fast det står rätt i texten, fel i rubriken). Men J.K. Rowling föddes faktiskt i England, av föräldrar hon själv beskriver som Londoners, och hamnade väl först långt senare i Skottland.

Spectatia sa...

Och i Svenskan har de uppfunnit en ny litterär genre genom att slinta på tangenterna:

Shorts Stories

Maria Vosa sa...

Det är elakt att slå på de som ligger ned, men jag kunde inte låta bli att notera namnet på artikelförfattare - Littorin. Undrar om han också har en fil.mag från Caymanöarna... ^_^

Jah Hollis sa...

S: Jag kollade din blogg. Verkar vara en rätt smal genre.

MV: Jag noterade också namnet under artikeln. Men det var du som sade det. :-D