Twingly statistik

torsdag 22 november 2007

Hurra, hurra för VW:s snabba service!

Jag gjorde ett fynd häromdagen vid en rensning i alla papper och all post som ligger i drivor på köksbordet (skrivbordet är tyvärr belamrat med annat).
Fynden där kan vara av två kategorier: dåliga och bra.
Dåliga är till exempel obetalda räkningar, även om de är mycket sällsynta.
Bra var det jag gjorde nu, en inbjudan till att komma på "Däckbytardag" på någon av Volkswagens verkstäder här i Sydsverige.
Jag fick det förstås för att jag numera är stolt ägare till en VW Golf inköpt (begagnad) hos en auktoriserad VW-försäljare.
Just idag, och bara i dag torsdag 22 november, kunda jag få mina sommardäck bytta till vinterdäck (som jag redan inhandlat tillsammans med bilen) för en billig penning och dessutom få en värdecheck på exakt samma summa som däcksbytet skulle kosta, att handla för i deras butik.
Så med en betryggande marginal till gårdagens ölintag satte jag mig i bilen och drog till närmaste VW-affär och -verkstad som visade sig vara en mycket stor anläggning.
Många var där i samma ärende som jag och det var bara att greppa en kölapp och förbereda sig på lång dags färd mot natt.
Men jag fick snabbt komma fram till disken och berätta mitt ärende och fick sedan sätta mig och vänta vid några bord där det fanns kaffeautomat och tidningar med mera.
Och jag hann ta mig tusan inte ens mer än att börja bli lite kaffesugen förrän en mekaniker kom ut och sade att min bil var fixad och klar.
Se, det är vad jag kallar service, det!
Så jag kunde gå ut och susa hem igen framburen på nya fina, vinterdäck (utan dubbar).
Jag fick till och med ett par träningspass av att släpa däcken mellan källarförråd och bil och vice versa.
Det skulle man nästan fira med att gå och kolla Happy Mondays på KB i kväll.
Eller, å andra sidan, kanske inte.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Frukostflingan sa...

Vilken turdag du hade och det behövs ju bra vinterdäck även i Skåne!
Lycka till med bilen!

Jah Hollis sa...

Tack!
Ja, jag har faktiskt lärt mig att glädjas åt sådana här små saker.
Bilen har jag haft några veckor nu, och det känns som om jag har hittat den rätta.
Bilen alltså. ;-)

Anonym sa...

Vi har också en Golf, inköpt sprillans ny för 6 år sedan. Nu är den inte så tjusig längre för vi är dåliga på att underhålla våra bilar och dessutom använder maken den som terrängkörningsfordon i åkrar och på skogsvägar. Vi borde nog gjort som du och köpt begagnat!

Jag ska kolla med kyrkoherden om han ordnat något byggnadstillstånd!

Jah Hollis sa...

Jag är rädd att jag inte heller ska lyckas sköta om min bil på det vis som krävs. Men någon terrängkörning blir det definitivt inte med den. :-)

Ja, i dessa tider av svartjobb och svartbyggen, vill man ju vara på den säkra sidan. Även om det gäller att bygga en väg åt herran.