Twingly statistik

tisdag 6 november 2007

Bilkörning är både himmel och helvete


I natt när jag körde hem från jobbet (det finns risk att ni kommer att få läsa en och annan historia som börjar så nu) regnade det som bara den. Och att köra i en kombination av mörker, blåst och piskande regn är väl inte vad man längtar efter.
Och jag kör försiktigt, speciellt under de omständigheterna, när man kör in i djupa pölar med vatten och sikten inte är mycket att hurra för.
Alldeles för försiktigt verkade det övriga fåtalet bilister som skulle min väg tycka, eftersom alla körde om så vattnet virvlade.
Att köra bil är väl både himmel och helvete kort sagt. Det är dels den där frihetskänslan, som ofta beskrivs i musik, filmer och böcker, dels den där skuldkänslan för att man bidrar till att sabba miljön och så den gnagande oron för att man ska råka ut för något man absolut inte vill råka ut för.

Men i dag verkar det vara en fin, om än något blåsig, höstdag. Så det kanske går att njuta av turen till jobbet, med rätt skiva instoppad i cd:n.
Ni kan också njuta av den skånska hösten om ni går in här och kollar bilder som en duktig fotograf tagit.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Ankan sa...

Klart du kör sakta Hollis, du e ju gammal...

;-)

Jah Hollis sa...

...och vill bli ännu äldre! :-)

Ankan sa...

Självklart! Många tycker om att köra fort, så även jag, men inte på medtrafikanters säkerhet som bekostnad. (Säger man så?)(På kostnad av andra trafikanters säk.?)

Jaja, du fattar.

Jah Hollis sa...

På bekostnad av andra trafikanters säkerhet, borde det väl heta. :-)
Och det har väl hänt att man bränt på rätt bra ibland. Men har man sett resultatet av en kollision med en älg, då tar man det försiktigt på vägar där det finns gott om sådana. Dom är s-t-o-r-a.