Twingly statistik

lördag 3 november 2007

Skräcködlor utan riktigt bett

Jaha, så är det Alla helgons dag. Dagen då vi förvandlar en lördag till en söndag och då man ska sätta ljus på gravarna på kyrkogården. Nu har jag inte några släktingar som är begravda här i Malmö, så det känns inte aktuellt för min del.
Några vänner och arbetskamrater har gått bort under den tid jag har bott här (och jag har varit på ett par begravningar), men skam att säga vet jag inte säkert var någon av dem har sin grav.
Jag får nog nöja mig med att skicka dom en tanke i stället.
Men den här lite märkligt placerade helgdagen medför också en dag extra ledigt för min del.
I går, fredag, behövde jag inte jobba, och eftersom gudbarnet har höstlov åkte jag, hon och hennes föräldrar över till Köpenhamn och inledde med ett besök på Planetarium Tycho Brahes Imax-bio och såg en dinosauriefilm i 3D.
Tyvärr kom de högt ställda förväntningarna lite på skam, då det visade sig handla mest om utgrävningar och där man tog dåligt vara på 3D-effekterna (att de funkar bevisades annars i ett sekundkort inslag, just innan eftertexterna, som fick min bänkgranne ett hoppa en halv meter upp i luften).
Och eftersom speakerrösten var på danska gick väl många svenska barn miste även om mycket av innehållet.
Dyrt var det också.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Just hemkommen från Den Lilla Hemstaden och ett besök på kyrkogården med Mor.
Varken morsan eller jag är ju religiösa men det var väldigt vackert i minneslunden mad alla ljusen. Vi satt en halvtimme utan att säga så mycket. Jag hade kunnat sitta längre.
Concrete Kid

Jah Hollis sa...

Utan tvekan kan det uppstå en viss stämning på en sådan plats. Jag besökte lilla hemstan vid allhelgona något tidigare år och tittade till farsans grav (var där ensam) efter skymningen och tände ett ljus.
Och det kändes väl ungefär som du beskriver det.