Twingly statistik

måndag 18 juni 2007

En kanonfilm mals sönder av tv-reklamen

Helgens jobb är just avslutat och jag är ensam kvar här. Zappade mig fram genom tv-kanalerna och hittade filmen Den tunna röda linjen av regissören Terrence Malick på TV3.
En kanonfilm och en krigsfilm som verkligen är värd namnet. Inte något Rambo-trams utan en film som detaljerat, tror jag i alla fall, beskriver hur det är att vara ute och kriga, öga mot öga med en fiende som vill döda en fastän man personligen inte har något otalt med människan i fråga.
En film som man borde visa för alla stridspittar som tror att krig är något kul och att döden i krig är ärofull och klinisk.
En film med gräddan av amerikanska (manliga) skådisar i toppform.
Och med ett bildspråk få vågra använda i den här typen av filmer.
Och vad avbryts den filmen av på TV3.
Jo, tjatig reklam för skitvaror och trailers för kassa tv-serier.
Gissa om det förtar effekten av den här filmen?
Bättre argument mot reklam-tv är det svårt att hitta.
Hyr Den tunna röda linjen och se den på dvd i stället.
Utan reklamavbrott.

Jah Hollis

4 kommentarer:

Anonym sa...

det Är reklamen som betalar- ;-) Jag köpte den filmen när den kom på video- jag tyckte den var urtråkig.Fast det har jag tyckt med många filmer som jag gillat sen, på 3e kollen ungefär..Hur kommer det sig att du" alltid" är så nattugglig ?

Ankan sa...

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=661571.

Jah Hollis sa...

Ankan: Jo, det där har man ju förstått. Fast ibland vill man se en film rakt igenom, utan avbrott. Ja som man ser film på bio helt enkelt.

Sop: Jag blev oerhört fascinerad av Den tunna röda linjen när jag såg den första gången. Det låter som en kliché, men jag tycker den säger något om livet, och om vad livet skulle kunna vara.
Jag har i en herrans massa år jobbat kvällar och ibland hela nätter, så jag är inne i den dygnsrytmen även när jag är ledig.

Ankan sa...

Jag håller med. Tycker reklamavbrotten är av ondo.