Twingly statistik

torsdag 28 juni 2007

Vilken lättnad: Det var bara "ett vanligt rån"

Det som både polis och tidningar för några dagar sedan gick ut med som ett rånmord i Malmö visade sig inte vara vad man först trodde. Det visade sig vara, som polisen säger nu, "bara ett vanligt rån".
Själv blev jag väldigt upprörd när jag först läste om det som man sade var ett rånöverfall med dödlig utgång en vanlig sommarkväll mitt i Malmö. Det värsta är kanske, att det känns som om det skulle ha varit fullt tänkbart.
Nu ska man kanske känna lättnad för att det faktiskt inte var ett rånmord, utan att kvinnan dog efter rånet av något slags sjukdomstillstånd. Men jag har svårt att känna lättnad.
Hela historien är lite mystisk och väldigt obehaglig. Ingen verkar våga tala om för polisen vem mannen som ska ha rånat kvinnan är (någon borde väl ha en aning). Och det sägs att det kan finnas en film från en övervakningskamera som kanske kan ha en bild på honom.
Vilket osökt för oss över på den här debatten.

Jah Hollis

2 kommentarer:

Ankan sa...

Hoppas kameran ger något, så jag får lite vatten på kvarn. Och såklart, självklart, att de får fast förövaren

Jah Hollis sa...

Visst, det är en intressant diskussion. Jag tror ju att det finns mycket förebyggande polisen, socialen, föräldrar och föreningar och vi vanliga medborgare kan göra åt buset i en relativt liten stad som Malmö innan vi sätter upp övervakningskameror överallt.
Men funkar inte det förebyggande, jag då får vi väl ta till kamerorna.