Twingly statistik

tisdag 12 juni 2007

Snälla, håll käft om Sopranos avslutning!

De sista avsnitten av tv-serien Sopranos har visats i USA och här i Sverige får vi som tänkt se dem på tv vänta till i augusti på att avslutningen ska börja.
Och innnan dess vill vi ju inte gärna veta hur det går.
Men nu finns det folk som använder sig av olika kanaler på internet för att berätta för oss som tänkt vänta, hur det hela slutar (bland annat en hyfsat välkänd bloggare och en ökänd kvällstidning: den senare varnar i alla fall för att slutet avslöjas i artikeln).
Jag kan inte tycka att det är annat än ren och skär elakhet (eller kanske dumhet?) när man berättar på bloggar och webbsidor hur serien slutar, och till och med gör det i rubriken till det man skriver.
Varför vill man förstöra nöjet för oss andra som följt serien från början? Man kunde väl åtminstone ha så mycket anständighet i sig att man förvarnar om att man ska berätta något man egentligen inte har någon anledning att berätta (vilket den pladdrige bloggaren inte har).
Jag menar, inte avslöjar man slutet på en deckare när man recenserar den eller skriver om den.
Så varför kan inte somliga knipa igen gläppkäftarna nu när det är läge för det?

Jah Hollis

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, Hollis, jag har inte kunnat se Sopranos, eftersom jag inte har HBO. Dom har kört gamla avsnitt på någon annan kanal ett tag, men det har inte blivit av att jag har sett dom heller. Men, även om jag hade sett det sista avsnittet, så inte fan hade jag gått ut på Internet och talat om vad som hände. Det vore ju ganska ruttet.
Fast jag läste om hur det slutade i Washington Post idag...

Jah Hollis sa...

Ja, det verkar vara en världsnyhet. Tydligen är det många som följt serien, och frågan är om man kan hålla sig undan från alla som vet hur det har gått.