Twingly statistik

fredag 29 juni 2007

Och vem ska håva in de höjda hyrorna?

DN skriver om en pågående statlig utredning som förslår att hyrorna i landet ska kunna höjas upp till med mer än en tredjedel. Det låter som ett helt givet koncept från den högerstyrda regering vi nu lever under.
En eventuell sådan höjning lär ju inte drabba vår bostadsminster, kristdemokraten Mats Odell, och hans ministerpolare i regeringen särskilt hårt. Som vanligt lär det vara människor med knaprare inkomster som drabbas hårdast.
Men man undrar ju vem det är som ska håva in alla stålar som en hyreshöjning skulle ge. Förmodligen handlar det väl om Odells väljare som ska få tack för rösterna.
Kristdemokraterna måste vara de värsta skrymtarna och månglarna för att tala lite bibelspråk.
Hyreshöjningen som nu är på förslag verkar rent av okristlig.

Jah Hollis

3 kommentarer:

Anonym sa...

J Hollis: Kan hålla med om att det är guldläge. Dock tycker jag i alla fall att han är bra mitt i allt självskryt! För han var ju självkritisk mitt uppe i talandet om sig själv!
Angående Lamberts!

Peter A sa...

Socialstyrelsen skyller hemlösheten på den gamla regeringens politik:

Minst 17 800 utan bostad

Inte så konstigt då pristak ALLTID leder till brist. På en fungerande marknad uppstår inte brist.

En annan länk som förklarar det brutala med reglerade marknader:

Den tyglade marknaden är den mest brutala

Jah Hollis sa...

Så om man höjer hyrorna med 35 procent får alla hemlösa plötsligt tak över huvudet då? Det låter ju som rena trolleriet.

På tal om reglerade marknader som avregleras. Avregleringen av taximarknaden ledde till ett ekonomiskt fiffel utan dess like. Är det någon eftersträvansvärt?