Twingly statistik

fredag 19 oktober 2007

Ananas i maten är ingen höjdare

Det börjar bli dag att gå hem till övernattningslägenheten som jag snart ska lämna för gott. Jay Leno och någon figur som ingår i dessa horder av kockar som lagar mat i tv håller på att gegga med något i Lenos show.
Förmodligen är han någon kändiskkock av den där elaka typen. Eftersom jag inte är speciellt förtjust i matlagningsprogram kan jag inte identifiera karlen.
Men han håller i alla fall på att fixa till någon slags pannkakor där det ska ingå ananas. Ananas är en av de saker jag har väldigt svårt för i lagad mat.
Jag har egentligen inget emot smaken som sådan; färsk ananas kan vara riktigt gott vid rätt tillfälle. Men mixat i någon maträtt tycker jag mest det är ett rent störigt inslag och jag undviker maträtter med ananas i.
En förklaring kan ligga i det år jag gick på en skånsk folkhögskola och delade en lägenhet med tre andra manliga elever. Vi försökte med varierande framgång laga mat och i tur och ordning bjuda varandra på.
En kille gjorde någon risgryta där bland annat bacon och ananas ingick i riklig mängd. Baconet var så lättstekt att det var närmast rått och ananasen var sötsliskig burkananas.
Där någonstans tog det definitivt stopp för mig när det gäller ananas som ingrediens i mat. Jag ryser fortfarande av obehag när jag tänker på den där grytan, på kombinationen av sladdrigt, halvrått bacon och sirapssöt ananas.
Och pizza hawaii? No way José!

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Ankan sa...

Frukt i mat överhuvudtaget är illa. Som banan. Och ananas.

Jah Hollis sa...

Håller med fullständigt.

Sukkerspinnengelen sa...

Du trenger ikke å finne en forklaring på at du ikke liker ananas i maten din. Ananas i middagsmaten er ikke godt! Burde være forbudt.

Jah Hollis sa...

Vi verkar vara många som insett detta faktum.

Thomas O. sa...

Ananas bör alltid vara någon annanstans.