Twingly statistik

söndag 8 juni 2008

EM-festen i Österrike/Schweiz har börjat

Jag ägnade hela lördagskvällen åt de båda premiärmatcherna i fotbolls-EM i Österrike och Schweiz. Bänkade mig i splendid isolation framför den superba platt-tv:n i BT:s lägenhet och hann med en matpaus mellan de båda matcherna.
I lägenheten var det, i vanlig ordning när det är varmt ute, hett som i helvetet. Men med några fönster öppna blev det i alla fall lite rörelse på den 28-gradiga luften.
Genom fönstren kunde man också höra att det var liv och rörelse ute på gården: ett par gäng verkade grilla medan ett större gäng hade riggat upp ett partytält och verkade fira någons födelsedag rejält (de höll på fortfarande när jag lämnade stället någon timme efter midnatt).
Matcherna var helt ok som underhållning och den andra, mellan Portugal och Turkiet, var stundtals strålande.
Värdnationen Schweiz förlorade med uddamålet mot Tjeckien och hade dessutom oturen att få en av sina stjärnor skadad redan i den första halvleken.
Senare hade Portugal uppvisning mot ett Turkiet som faktiskt ändå kämpade på och inte var bergsäkert slagna förrän man var inne på övertid i andra halvleken.
Portugiserna är nog att räkna med när det börjar närma sig final i EM.
För övrigt tror jag man kan räkna med att få se många roliga, tuffa och välspelade matcher i detta mästerskap. Det finna inga förlorare på förhand, inga blåbärslag, med i detta slutspel.
Noterade för övrigt att högsommarvädrat som rått, ja vad är det, en dryg vecka nu, sjunger på sista versen.
Då blir det väl mer av den gamla vanliga visan då.
Man får väl, som så ofta, vara glad för det som varit.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Liz1e sa...

jag hoppas du har rätt om kommande matcher och fel om vädret... ser fram emot fler av dina EM-inlägg:)

Jah Hollis sa...

Vad gäller vädret är jag tyvärr bara budbärare av vad värdergurusarna säger. Men jag misstänker att de har rätt den här gången.