Twingly statistik

lördag 14 juni 2008

Ja, snart gäller det Spanien i EM-slutspelet


Om någon timme ska jag bege mig till restaurang Brogatan i Malmö där Ol´Hell har hyrt en salong där ett mindre sällskap ska samlas för att äta, dricka och se när Sverige möter Spanien i fotbolls-EM.
Jag är inte mycket för att teoretisera inför fotbollsmatcher, det är för mycket som kan spela in för att det ska kännas meningsfullt.
Ja utom då för våra kära sportjournalister som ju kan leverera en hel del fantasifulla teorier (att Spanien skulle känna något som ens liknar "panik" inför mötet med Sverige är ju fria fantasier, men panik är det nya modeordet i kvällsblaskorna, det är ju ett bra rubrikord).
Jag ska i allafall våga mig på att tippa resultatet (bygger helt på någon slags magkänsla): 2-2.
Resultatet av folkomröstningen i Irland i går, om Lissabonfördraget, kändes nog i magen och lite överallt hos höjdarna i EU.
Själv har jag, sedan jag var i Irland första gången för snart 20 år sedan, alltid uppfattat irländarna som positivt inställda till EU. Landet har ju förvandlats från den fattige kusinen ute i Atlanten till ett ekonomiskt välmående land (även om det gått lite sämre de senaste åren).
Men trots alla skyltar med "Detta är ett EU-finansierat projekt" vid många stora byggarbetsplatser av olika slag i landet (inte minst vägar) är det tydligen inte så att Irland varit över medel gynnat av bidrag från EU.
Tydligen är det mera ett resultat av ren råkapitalism (där inte alla medborgare i republiken vunnit lika mycket på framgångarna).
Så det är väl helt enkelt på det viset att irländarna är lite egensinniga och helst av allt vill gå sin egen väg utan att styras för mycket av EU.
Låten på videon ovan, Glory to the World med El perro del mar, har jag fått på hjärnan sedan jag flitigt spelat en cd från The Word, där låten är med, i bilen den senaste tiden. Puh, vilken mening!
Men ni fattar, tror jag.
Jag har (oftast) intelligenta läsare.
Och låten passar väl på något vis nu när vi ska fajtas mot Spanien.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Eva Nygren sa...

It ain't over 'til it's over är väl en passande kommentar. Tyvärr.

Alla smutsiga detaljer sa...

2-2, magkänsla - pyttsan.

Ankan sa...

Jag trodde, tyvärr, på Spanien. Och fick, tyvärr, rätt.

Liz1e sa...

det är nå't fel på min dator - kan inte lyssna på låten:( men jag antar att den är mittiprick på något.
P.S. Det är ren njutning att läsa "i Irland" - det slarvas mycket med just det i alltför många läger...

Jah Hollis sa...

Eva: Dessvärre mycket passande. Dock visar det sig, som jag tänkte skriva om nu i ett nytt inlägg, har det mer moralisk än praktisk betydelse.

Sedan tycker jag mitt tips, 2-2, är så nära man kan komma. Eller?

L: Låten har egentligen inget alls att göra med själva inlägget, förutom att tjejen som sjunger (som är från Sverige) har ett spanskspråkigt artistnamn.
Och i Irland, ja. På Irland finns det ju två länder med en gräns emellan.