Twingly statistik

söndag 1 juni 2008

Oj, oj, oj vad ont i ryggen de ska få!


De svenska hälsopuritanerna, med en binge sippa kristfiladutter i spetsen, vilar sannerligen inte på hanen när det gäller att komma åt rökarna (och personer med andra vanor de själva inte gillar).
Senaste påhittet är, enligt Svenska Dagbladet, att man ska förbjuda försäljning av tobak över disk. I stället ska den bara få säljas under disk, ett tillvägagångssätt som SvD inte riktigt förklarar hur det fungerar i praktiken.
Men förmodligen ska man ha några hål under diskarna i tobaksaffärerna så att man måste böja sig ner och ta emot det man köper den vägen.
Allt för att rent fysiskt krångla till det så att inbitna rökare genast slutar att röka.
(Och att tobaksförsäljare med utslitna ryggar kommer att byta yrke.)
Andra farligheter som lär stå på tur för liknande regler sägs vara läsk, chips, godis, bilar (riktiga bilar, alltså) och annat som är farligt i största allmänhet.
Sedan lär det vara på gång att den fria viljan också starkt ska begränsas, för allas bästa.
Däremot ska läkemedel, uppåt-, nedåttjack och ångestdämpande mediciner, i allt större utsträckning få säljas i livsmedelsbutikerna.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

/SoP sa...

*haha* Så en röd prince kommer att bli en ny "halv böj"-
Under disk-påminner mig om när pappa berättade om när de skulle köpa kondomer i ungdomen ( 1935> skulle jag tippa), när de bara vågade sig dit när den Manliga expediten stod där.

Sånger från nedre botten sa...

"De svenska hälsopuritanerna, med en binge sippa kristfiladutter i spetsen, vilar sannerligen inte på hanen när det gäller att komma åt rökarna (och personer med andra vanor de själva inte gillar)." Nja, kanske inte helt sant. Rökningen och rökarna är ett lätt byte, här står folkhälsoaspekterna som spön i backen och det mesta kan förbjudas. Men av nån anledning går alkoholen fri, trots att den rimligtvis skördar betydligt fler offer, direkta och indirekta. Det enda skälet jag kan komma på är att alla, även beslutsfattarna, gillar att ta sig en bläcka. Men dubbelmoral är det hur man än vänder och vrider på det.

Bengavoice sa...

Varför inte ta steget fullt ut och göra som mitt sedan i söndags favoritsamtalsämne, Turkmenistans förre ledare Saparmurat Nijazov. Han var tvungen att sluta röka efter en operation, så han förbjöd helt enkelt tobak i hela landet.