Twingly statistik

måndag 30 juni 2008

Håller inte spanjorerna på samma lag?

Lite förvånad blir man när man får läsa att spanjorerna, i Madrid i alla fall, firade segern i fotbolls-EM genom att dra igång kravaller. Håller inte alla spanjorer på samma landslag, eller vad var anledningen till att man började slåss?
Tyvärr verkar det som om fotboll på alla nivåer lockar till sig ett antal omdömeslösa figurer som inte har annat i hjärnan än att det till varje pris ska bråkas och slåss.
Märk att vid cupmötet i Malmö i helgen handlade det om att vissa supportrar till MFF och Hammarby "försökte träffas och starta bråk" (Sydsvenskans formulering). Jag vet inte om det, lyckligtvis, säger något om deras organisationsförmånga att de inte ens lyckades med det de primärt var ute efter.
Låt oss hoppas att man i Spanien nu fortsätter att hylla sitt framgångsrika fotbollslag på ett värdigt sätt utan bråk och slagsmål.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Ankan sa...

Jag kollade lite på live-sändnigarna från nåt torg i Madrid där laget hyllades. Ganska roligt var det när laget skulle hissa Aragonés och kasta han så högt att de knappt fick tag på han när han kom ner. Efter det hissades han ej mer.

Jah Hollis sa...

Dom hissade honom faktiskt direkt efter finalvinsten också. Det såg inte helt ofarligt ut och han verkade inte känna sig i helt säkra händer, bokstavligt talat. :-)

Cliff Hanger sa...

Ja, visst är det konstigt att folk slåss när de borde fira. Men kanske hanlar det helt enkelt om att det lätt uppstår konflikter när en massa människor (förmodligen med alkohol i sig) samlas på samma plats?

Pumita sa...

Inte så konstigt egentligen att de slåss eftersom de inte ens har lyckats enas om texten till sin nationalsång. Olika delar av Spanien som Baskien och Katalonien vill inte alls kännas vid makthavarna i Madrid utan vill bli självständiga. Landet har en lång historia av oenighet och det visar sig tydligt på fotbollsplanen också. Aragones var inte speciellt populär innan eftersom han petade Raúl och det väckte heta känslor.

På tal om en massa människor och alkohol: det var en man som fick sätta livet till under firandet just pga för mycket sprit (som han själv druckit alltså).

Jah Hollis sa...

Jovisst känner man till motsättningarna inom Spanien, som ju tagit sig mycket obehagliga uttryck under många år.
Även jag tycker det var tveksamt att peta den sympatiske och duktige Raúl, men det visade sig ju att det gick bra utan honom.
Så då kunde man väl satt sig över detta, när man äntligen nådde ett efterlängtat mål inom fotbollen.
Sedan har vi ju i Sverige alltid matats med att "i Medelhavsländerna kan man minsann umgås med alkoholen utan att det ballar ur", medan vi i vodkabältet med automatik inte klarar detta.
Fel, fel, fel!