Twingly statistik

onsdag 25 juni 2008

Och nu är det snart dags för fotboll igen

Jag trodde kanske jag skulle känna mer abstinens under dagarna då det varit uppehåll i fotbolls-EM nu, men jag har väl egentligen inte känt av någon större saknad.
Dock ska det bli roligt att åter bänka sig framför burken i kväll och, förhoppningsvis, få se lite högklassig fotboll igen.
Först ut att mötas i en semifinal är Tyskland och Turkiet. Sällan har väl ett lag i en EM-kvartsfinal slagit ur en sådan underdog-position som Turkiet gör i kväll.
Det är väl få, ens bland turkarna själva, som vågar tro att EM:s senastionslag Turkiet ska göra det oväntade igen, och spöa superfotbollsnationen Tyskland.
Men o-m de skulle lyckas med det som nu verkar omöjligt, då kommer det att bli ett herrans liv i kväll: i Malmö, i Berlin, i Istanbul och på en väldig massa platser runt om i världen.
För då kommer turkarna att fira som om de redan vore Europamästare.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Jag tippade 3-2 till Tyskland och tyvärr hade jag rätt. Det hade varit kuligare om turkarna vann, inte så givet.

Din förklaring av hörna och inspark var riktigt bra, MVG vad gäller det pedagogiska. Men jag hinner liksom inte med, är ovanligt trög vad gäller sånt, så jag fattar ändå inte när det händer (trots din föklaring. Nåja, man kan inte vara bright i alla lägen ...

Jah Hollis sa...

Hade du sedan gått till spelbutiken (eller spelat via nätet) och satt en hundring på det resultatatet, hade du kunnat kvittera ut nästan 3 100 kronor i vinst, eller 31,75 gånger insatsen.
Och tack för betyget, jag tycker nog själv att jag (för en gångs skull) lyckades vara rätt pedagogisk där. :-)