Twingly statistik

onsdag 25 juni 2008

Här krävs en jätteficka för att fickparkera

Jag körde förbi den här bilen på vägen in till stan häromdagen. Han hade väl inte hittat någonstans att fickparkera den på, så han stod och väntade vid den obemannade bensinmacken i korsningen mellan Lundavägen och Hornsgatan.
Det är inte utan att man undrar vem som har råd att slanta upp de pengar som behövs för att hyra en sådan här bil. Det lär knappast ha blivit billigare med det stigande bensinpriset.
Överhuvudtaget verkar det som om bilindustrin i stort nu kommer att få krypa till korset och ställa om sin tillverkning. En första signal är väl varslet i dag om uppsägningar på Volvo i Sverige.
Bakom det ligger naturligtvis ägarna Ford och den amerikanska ekonomin och den svaga dollarn. Enligt vad man sade på Ekot, är det en ren förlustaffär nu att frakta Volvobilar till USA och sälja dom där.
Försäljningen av jättebilar, typ suv, sjunker också snabbt när bensinen blir dyrare och även där har man i USA börjat ställa om produktionen för att fasa ut Hummer och andra monsterbilar.
Så ska man åka limousin kanske det är dags att passa på nu.
Jättebilarna dör kanske, likt dinosaurierna, ut med tiden.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Bert sa...

Jag hoppas att fyrhjulingar, vatten- och snöskotrar och andra bränsleslukande och klimatförstörande leksaker går samma väg. Bort med dem bara.

Så'n är jag.

Anonym sa...

Japp, pain at the pump lar tvinga folk att tanka (!) om, passar mig perfekt, ager ingen bil :)
/Gina

Jah Hollis sa...

B: Ja, de måste väl förr eller senare gå den vägen (obs! oavsiktlig vits). Fast de här märkliga fyrhjulingarna verkar bli väldigt populära för tillfället.

G: Var din vits också oavsiktlig? Själv äger jag en bil eftersom Skånetrafiken inte vill köra sina tåg enligt mina arbetstider. :-(

Anonym sa...

Hehe, ja, sag vad det blev forst efter att ha knackat ner meningen..
/Gina

Jah Hollis sa...

Jo, men det blev ju kul. :-)