Twingly statistik

onsdag 18 juni 2008

Jah Hollis sticker ut hakan inför matchen

Snart är det dags.
Sverige möter Ryssland i EM-slutspelet och det är inte vinna eller försvinna som gäller. Minst oavgjort eller försvinna är budet för det svenska laget.
Som jag skrev i mitt förra inlägg är det EM:s i genomsnitt äldsta lag (Sverige) som möter det i genomsnitt yngsta laget (Ryssland förstås).
Jag ska sticka ut hakan och säga att i det här faller blir det erfarenheten som avgör och Sverige kommer att vinna matchen med 3-1.
Vad gäller FRA-lagen har man inte legat på latsidan i försvarsutskottet utan snabbehandlat det återremitterande ärendet så att det ligger klart för beslut redan i kväll.
I den matchen i riksdagen räcker det inte med oavgjort, utan någon måste stå som segrare. Tyvärr tror jag det blir förespråkarna för lagen som vinner.
Återremiss är ju ett klassiskt grepp för att trumfa igenom något, då i en lätt modifierad version.
Det är politik i ett nötskal det.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

5 kommentarer:

Liz1e sa...

att våga sticka ut hakan är väl oftast också förenat med en viss erfarenhet va'?;)

Jah Hollis sa...

Det var visst mer förenat med en ogrundad, sällan förekommande, optimism den här gången. Sorgligt att se ett lag spela så under sin förmåga. :-(

Alla smutsiga detaljer sa...

Jepp, under sin förmåga var ordet. Sorgligt sätt att göra sorti på, en riktigt dålig match.
På den ljusa sidan kan vi nu glädja oss åt att titta på bra fotboll utan att blanda in en massa obehaglig nationalism :-/

Jah Hollis sa...

Här i Malmö kommer kroater och/eller turkar att se till att vi får vår dos av nationalism. Jag hade gärna tagit lite svensk fotbollsnationalism också, bara vi tagit oss vidare.

Alla smutsiga detaljer sa...

Suck, jag också så klart men jag försöker bara hitta ett liiitet ljus i mörkret som bredde ut sig i går kväll (väl sammanfattat hos Sånger)