Twingly statistik

fredag 27 juni 2008

Nej, ryssarna hade inte lärt sig läxan

Semifinalmötet mellan Spanien och Ryssland i fotbolls-EM på torsdagkvällen blev i stort en repris av lagens möte i gruppspelet, i den grupp som Sverige (helt klart när man ser det i backspegeln) hade oturen att hamna i.
Ryssarna hade inte lärt sig sin läxa och i andra halvleken blev de totalt överkörda av ett spanskt lag som äntligen tycks leva upp till de högt ställda förväntningarna. Ryssland kom ner på jorden igen efter alla hyllningarna och uppträdde lite grann som Sverige gjorde när vi mötte Ryssarna i gruppspelet; de stod inte att känna igen.
Spanien, å andra sidan, spelade stundtals bländande fotboll med ett passningsspel somliga lag bara kan drömma om och med tre vackra mål som resultat.
Uppenbarligen spelas det ingen bronsmatch i årets EM, så nu är det bara finalen kvar att se fram emot. Jag tror fortfarande på Spanien.
Så kan jag konstatera att den svenska börsen, i skuggan av EM-yran, fortsatt att rasa. Just nu skapar det inga stora rubriker, men den svenska börsen är nu nere i årets lägsta nivå.
Sedan årsskiftet har börsen backat lite över nitton procent.
Visst, kalla det luftpengar, men de luftpengarna ska bland annat finansiera en del av pensionerna som ska betalas ut till våra pensionärer.
Vem vet vad som finns kvar när det en gång är dags.
Barnevik visste vad han gjorde.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Och jag som hade tippat Ryssarna som vinnare av hela klabbet. Det enda av mina tips som faktiskt har gått in är att Fröjdfeldt inte skulle få dömma finalen... Fattas bara att den där snubben som nu ska dömma bryter benet så har jag förlorat den också.

Nästa vecka börjar allsvenskan!

Jah Hollis sa...

Man vet inte. Allt kan hända. :-)
Allsvenskan, ja. Det finns en sådan också och det hade man nästan glömt på några veckor.

Alla smutsiga detaljer sa...

Fast dömma ska väl ingen men kanske döma... hoppsan - ibland slår ordblindheten till...
Allt kan som sagt hända!

Jah Hollis sa...

Det kan hända den bästa och det hände just dig, brukar man säga.
Jag tycker det är skillnad när man får läsa sådana felstavningar/felskrivningar i våra stora tidningar och andra media.
Jag brukar hacka på dom just därför att de ofta är rätt självgoda när det gäller vissa saker och sedan fixar de inte stavning och faktakontroll.
En som inte missar att skriva under sina artiklar med att hon är "doktor" skrev häromdagen i en av våra största tidning om något som var fyllt till "bredden" när det faktiskt heter fyllt till "brädden".
Men se det visste inte doktorn.

I en tidning som handlar om våra medier intervjuades nyligen Sveriges Televisions programdirektör Annie Wegelius och blev tillfrågad om vad hon skulle välja för låt om hon skulle sjunga karaoke (djupa frågor :-P).
Hon svarade Almost Cut My Hair med Neil Young.
Bra val, men det är bara det att det är David Crosby som har gjort låten. Det är inte förtroendeingivande när man inte ens vet vem som gjort ens favoritlåtar tycker jag. Eller för den delen att intervjuare och redigerare svalde felet.

Alla smutsiga detaljer sa...

Hear hear!