Twingly statistik

tisdag 17 juni 2008

Semestern började med blixt och dunder

När jag åkte hem från jobbet natten till måndagen, den första semesterdagen i den första omgången av årets semester, åskade det och blixtarna lyste upp landskapet där jag fräste fram, i stundtals intensivt regn, mot den hägrande friheten.
Som om inte det var nog hängde månen, stor och apelsingul och nästan full, lågt över horisonten och skymdes ibland helt eller delvis av de framjagande åskmolnen, lite så där spöklikt och olycksbådande.
En rätt intensiv start på semestern på något vis, men förhoppningsvis inte ett omen om vilket väder som väntar de närmaste veckorna.
Jag skjutsade en vikarierande arbetskamrat till det enda förortsaktiga vi har i Malmö, Oxie (nej, nej Rosengård är ingen förort, jag cyklar dit på tio minuter).
Eftersom jag inte ville hålla honom väntande (han slutade tidigare än jag men för sent för att ta sista Pågatåget) sparade jag lite skrivjobb, e-post med några meddelande till kollegor som jobbar när jag är ledig, tills jag kom hem.
Så jag kom sent i säng och vaknade sent den första semesterdagen, som också blev en semesterstart i ultrarapid (slow motion som det heter på svenska).
Först framåt kvällen tog jag mig ut för att kolla EM-matchen mellan Österrike och Tyskland hemma i BT:s lägenhet. En tillställning där inget lag var riktigt övertygande och där Tysklands Gomez brände turneringens mest givna målchans hittills.
Han stod ett par meter utanför det österrikiska målet, som var vidöppet, när bollen damp ner framför fötterna på honom och han missade.
Ballack ställde allt tillrätta senare med mål på en kanonhård frispark av det otagbara slaget. Och fler mål blev det inte.
På vägen hem handlade jag lite i Statoilmacken och lade märke till en skylt i en av hyllorna: De här varorna finns på grund av stölder i kassan.
Det finns säkert tusen socialantropologiska förklaringar till att folk stjäl, Men jag kan inte låta bli att tycka att det skulle kännas billigt, lite stukande för självkänslan, att gå in i en dygnet runt-öppen bensinstationsbutik och stjäla ur hyllorna där.
Det är lågt på något vis.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Klarabella sa...

Tråkigt att inte solen vill titta fram.
Tack för tipset om att kopiera texten.

Jah Hollis sa...

Det kunde vara värre, det är i alla fall skönt att få vara ledig ett tag.
Och varsågod, det var så lite så.

Liz1e sa...

låter som en skön början på semestern... sova länge... och kvällens match var ju något mer övertygande (tycker jag då alltså:))

Jah Hollis sa...

Jo, sedan får väl italienarna tacka Holland för att de gjorde vad de skulle, trots att de ställde upp med ett B-lag.