Twingly statistik

torsdag 5 juni 2008

Quizvinst och Meghan tillbaka i baren

Onsdag och quizafton igen.
Prima sommarväder och samling på Pickwicks uteservering.
Så flyttade vi in i inomhusvärmen när själva quizzandet började. Och vi var ett himla fint gäng. Så fint att vi tog årets första seger i eget namn, och jag kände att jag bidrog med ett och annat.
Inte nog med det, utan vid inflytten blev jag varse att Meghan, min favoritbartender, var tillbaka i Sverige igen. Det är sällan man är med om två sådana fullträffar på en kväll.
På något vis är det skönt att (och nu vet jag att en och annan tycker jag är ute och seglar) vi släpper in kvinnor i vårt land som inte måste rätta sig efter vad idioter till män säger att de måste rätta sig efter.
Jag tycker att det här religiösa hokus-pokuset börjar gå för långt.
Vi är väl alla, kvinnor och män, för bövelen tänkande människor!
Fast man undrar ju ibland.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

10 kommentarer:

Liz1e sa...

grattis till segern - vad jag minns så är den något rejält att sätta tänderna i, den där pickwick-quizen;)

Jah Hollis sa...

Bästa quizen i stan!
Vi är gamla pubquiz-champions på Pickwick, så vi har en del att leva upp till.

Liz1e sa...

är gift med en gammal pickwick-champion så jag vet vad ni dras med :D

Jah Hollis sa...

Hm, det är ju inte någon jätteskara som kan räkna sig som quizchampions på Pickwick, så jag borde nästan veta vem det är.

Liz1e sa...

ajajaj...jag hade fel - hans lag blev tydligen bara 2:a i "stora finalen" & så blandar jag ihop det med att de vann på St Patricks Day en gång när SDS gjorde ett reportage och allt detta var ganska många år se'n... hur som helst vet han ju vem caltex and the oxymorons är...så klart:)

Alla smutsiga detaljer sa...

Quiset vet jag såklart inget om men på burka-temat; Lyssnade på Jan Hjärpe (islamolog) som berättade om när han var på Kastrup för att möta några kvinnliga profesorer eller likande. Vägen från flygplatsen kantades av stora affisch-tavlor med reklam för någon "herr-tidning". Det var helt enkelt bilder av utfläkta damer som skulle sukta manliga köpare. De iranska kvinnorna frågade Hjärpe vilket brott dessa kvinnor begått för att få ett sådant straff som att hängas ut på desa tavlor. Tycker det är tänkvärt när man diskuterar slöjor och burkinis och manliga normer.
Trevlig läsning här hemma hos dig föresten. Tassar förbi då och då.

Jah Hollis sa...

ASD: Jag har funderat mycket på din kommentar, men ännu inte kommit på något bra svar. Men visst är Järpes (jag har träffat mannen en gång för många år sedan) berättelse tänkvärd.
Tack i alla fall för uppmuntrande ord om bloggen. Jag tar för övrigt en titt på din motsvarighet då och då.

Jah Hollis sa...

Liz1e: Har din man varit med och kommit tvåa i en Quizz off (årsfinal) på Pickwick, finns det stora möjligheter att han blivit besegrad av just oss.
Vi har blivit champions fyra gånger genom åren, men det var nog tre år sedan senast det hände.
Och jag har varit med i laget alla fyra gångerna vi blivit champions, vilket gör mig till den ende i världen (hittills) som lyckats med det. Att bli quizchampion på Pickwick i Malmö alltså. :-D

Alla smutsiga detaljer sa...

Måste bara påpeka att jag verkligen förstår att du tvekar om ett "svar" på mitt inlägg. Det är en besvärlig fråga med många perspektiv. Är själv inte färdigtänkt.
Men, man kan fundera över frågan om slöjförbud. Jag är emot ett sådant men självklart samtidigt ännu mer emot ett slöjtvång. Det handlar om individens frihet och rätt att välja.
Samtidigt handlar det som sagt varje gång om patriakaliska strukturer. Det är ju samma normer som kräver avkläddhet som påkläddhet.
Inte helt stringent men det kanske funkar ändå.

Jah Hollis sa...

ASD: Min första tanke när jag skulle producera ett "svar" var att det på något vis är två sidor av samma mynt. Och jag tycker som du, att folk ska få klä sig precis som dom vill.
Men när det börjar handla om tvång och religiösa påbud som måste följas (av någon obegriplig anledning), då är jag inte med längre.